Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Et av UNIFILs observasjonstårn, like ved den demilitariserte sonen mellom Israel og Libanon. (Foto: UN Photo)
Et av UNIFILs observasjonstårn, like ved den demilitariserte sonen mellom Israel og Libanon. (Foto: UN Photo)

– FN-mandat klarer ikke å hindre våpenfrakt

UNIFIL kan ikke spore opp frakt av våpen til Hizbollah og viser derfor hvor mislykket deres mandat er. Det mener Ya'akov Amidror.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Ya’akov Amidror arbeider som sikkerhetsrådgiver ved statsminister Benjamin Netanyahus kontor. Han mener at Israel ikke kan stole på at FNs UNIFIL-styrker bryter inn på vegne av deres sikkerhet i Libanon. Stadig mislykkes de med å oppdage frakt av våpen til Hizbollah.

– Under press er en multinasjonal styrke som en paraply som legges sammen på en regntung dag, argumenterte han under et foredrag på Universitetet i Tel Aviv.

I 35 år har observatørstyrkene vært på plass i Libanon. Hizbollah fortsetter å bygge seg opp et stort våpenarsenal uten frykt for å bli oppdaget.

– Har Hizbollah latt være å skaffe seg noen form for raketter, granater eller andre våpen i Sør-Libanon, fordi UNIFIL er der. Under sitt nåværende mandat kan de ikke hindre Hizbollah å skaffe seg våpen, men de kan skrive en rapport. Men det har aldri blitt skrevet en UNIFIL-rapport om noen Hizbollah-våpen så lenge UNIFIL har eksistert, kommenterte Amidror ironisk.

Israel mener Hizbollah har skaffet seg rundt 60.000 raketter, hvor 5.000 av dem kan nå helt til Tel Aviv, opplyser Yedioth Aharonoth. Talsmann for UNIFIL, Andrea Tenenti, har tidligere sagt at de fredsbevarende styrkene aldri har «vært vitne til at noen ulovlige våpen fraktes inn i UNIFILs områder i Sør-Libanon.»

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart