Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Politiet må beskytte mot mafiametoder

Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, har varslet festivalen Feminine Tripper til politiet for brudd på diskrimineringsloven. (Arkivfoto: MIFF)
Conrad Myrland, daglig leder i MIFF, har varslet festivalen Feminine Tripper til politiet for brudd på diskrimineringsloven. (Arkivfoto: MIFF)
Oslo-politiet er kjent med Palestinakomiteens planlagte utpressingsaksjon i ettermiddag. - Politiet må gi lovlig salgsvirksomheter beskyttelse mot mafiametoder, sa Conrad Myrland (bildet) fra MIFF til vaktlederen på Sentrum politistasjon.

Tidlig i ettermiddag leverte Conrad Myrland, daglig leder i Med Israel for fred (MIFF), en anmeldelse av Palestinakomiteen på Sentrum politistasjon. Opplysningene ble oversendt operasjonssentralen. Politiet var allerede kjent med den planlagte aksjonen.

– Palestinakomiteens metode er trakassering og utpressing, noe som minner om mafiametoder, sier Myrland. I anmeldelsen har MIFF listet opp flere eksempler på tidligere aksjoner som etter vårt skjønn har vært et brudd på norsk lov.

– Det er politiets oppgave å beskytte lovlig salgsvirksomhet, understreker Myrland.

 

Kjøp Ahava!

Arrangørene av dagens aksjon har opplyst på sin Facebook-side at målet med aksjonen er Estetique-butikken på Steen & Strøm. Ifølge arrangørene selges det Ahava-produkter på denne butikken.

Kibbutz Mitzpe Shalem, hvor Ahava blir produsert, ble etablert i 1970-årene, etter at Israel erobret Vestbredden i en forsvarskrig i 1967. Det har aldri vært noen arabisk (eller palestinsk) befolkning av betydning i dette ørkenområdet, like ved en saltsjø. Kibbutzen har ikke fortrengt noen, men snarere gitt positive økonomiske ringvirkninger for befolkingen i hele Dødehavs-området. En stor del av arbeiderne på Ahava-fabrikken er palestinere. Dersom boikottaksjonene lykkes, vil enda flere palestinere på Vestbredden oppleve arbeidsledighet.

Israel kontrollerer Vestbredden lovlig inntil det blir inngått en fredsavtale som trekker opp endelige grenser. Råmaterialene til Ahava-produktene hentes ut i den sørlige delen av Dødehavet, i et område som ligger på Israels side av den grønne linje fra 1949.

 

Tilbud er avvist

Palestinakomiteen må gjerne ønske at Mitzpe Shalem tilfaller en framtidig palestinsk stat. Også Israel har foreslått, i forhandlingene senest i 2008, at dette området blir en del av en palestinsk stat. Israel la fram tilbud om nesten full tilbaketrekning fra Vestbredden, og erstatningsområder fra israelsk territorium for de områdene som Israel ønsker å beholde. Tilbudet ble avvist av PA-president Mahmoud Abbas, som siden har nektet å forhandle med Israel.

Palestinakomiteen kjemper mot boikott av varer fra “okkupert område” med venstrehånden, og boikott av hele Israel med høyrehånden. Boikottaksjonen mot Ahava tildekker bare deres egentlig mål om full boikott av Israel.

Hadde boikotten rettet seg mot varer både fra palestinske og jødiske leverandører på Vestbredden, hadde man vært prinsippfast. Siden boikotten gjelder bare jødiskeide bedrifter, skjuler man jøde-boikott bak fine ord og retter ensidig press på en part som krever vilje og innsats fra minst to parter for å løses.

Mitzpe Shalem kunne ha vært del av en palestinsk stat for lenge siden, dersom palestinske ledere hadde akseptert at Israel var kommet for å bli. Så lenge de fortsetter sin kompromissløse linje, hvor de har gitt bort sjanser til egen stat i 1937, 1947, 2000, 2008 med flere, blir det fullstendig feil å boikotte Ahava. Press bør i første rekke rettes mot den part som nekter å sette seg til forhandlingsbordet.

Les mer i artikkelen Kjøp Ahava!


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart