Ben-Dror Yemini. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Ben-Dror Yemini. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)

– Europa støtter krigshissere i navnet til menneskerettigheter

- Grupper som kjemper for flyktningers "rett til å vende tilbake" i Europa blir avvist som høyreekstreme. Det er et paradoks at "rett til å vende tilbake" blir støttet i Midøtsten, sa den israelske journalisten Ben-Dror Yemini på Israel-konferansen.

Ma’ariv-journalisten fikk stående applaus etter sine to foredrag på Israel-konferansen søndag. Med tall og fakta slo han på en dyktig måte tilbake mot mange av de anklagene som stadig blir rettet mot Israel.

Gå til foredrag nummer 1.

Se foredrag nummer 2.

Journalist Ben-Dror Yemini avslørte blant annet hvordan israelske journalister og akademikere sverter sitt eget land med løgner. Hvordan er det mulig? undret deltakerne på Israel-konferansen.

– Jeg er stolt over at de har denne frihet, svarte Yemini.

 

Andre regler for palestinske flyktninger

Spesielt fokuserte Yemini på flyktningspørsmålet. FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR) har hjulpet 50 millioner flyktninger til et nytt liv, og de er ikke lenger flyktninger. UNRWA, FNs spesialorganisasjon for de palestinske flyktningene, startet med 711.000 flyktninger, men i dag er det blitt over 5 millioner flyktninger. Dette skyldes at UNRWA har en helt annen klassifisering og andre mål med de palestinske flyktningene enn alle andre flyktninger i verden.

Nå kjemper palestinerne for «rett til å vende tilbake» for alle etterkommerne av 1948-flyktningene. Dersom en slik «rett» hadde blitt tvunget gjennom, ville Israel opphøre å være en stat med jødisk flertall. Når man kjemper for rett til å vende tilbake, er det meningsløst å snakke om en tostatsløsning, påpekte Yemini.

– Dere må være våkne og skille mellom en tostatsløsning og en løsning med to stater for to folk, sa Yemini. Israelerne kan ikke akseptere en tostatsløsning som samtidig innebærer at millioner av arabere kan flytte inn i Israel.

 

Dobbelstandard

For to uker siden traff Yemini ambassadører fra EU. Han påpekte til dem at penger fra EU finansierer mange israelske og internasjonale organisasjoner som støtter «rett til å vende tilbake». Hva om EU hadde støttet organisasjoner i Tyskland som kjemper for tyskeres «rett til å vende tilbake» til områdene de måtte flykte fra i Øst-Europa etter andre verdenskrig? I Tyskland tilhører slike organisasjoner den ekstreme høyresiden, og får ingen støtte.

– Å sende tyskere tilbake til Tjekkia og Polen ville betydd kollaps av hele det europeiske systemet, argumenterte Yemini. Hvorfor er det slik at når man kommer til Midtøsten gjør man det motsatte? Hvorfor støtte «rett til å vende tilbake her»? Hvorfor ikke da først gjøre det i Europa? spurte Yemini retorisk.

– Disse organisasjonene opprettholder det palestinske flyktningproblem, i stedet for å løse det. Palestinerne må forstå at dette er et avsluttet kapittel, slik det er i Europa, understreket Yemini.

– Europa støtter disse krigshisserne i navnet til menneskerettigheter. For et paradoks, sa den israelske journalisten.

Helt til slutt i sitt foredrag ga han en hjertelig takk til Med Israel for fred (MIFF) og informasjonsarbeidet som organisasjonen gjør i Norge.

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart