Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kjære Kong Harald – trekk medaljen tilbake!

Bli med i MIFFs Facebook-aksjon! Se lenke i artikkeltekst.
Bli med i MIFFs Facebook-aksjon! Se lenke i artikkeltekst.
På Dagsrevyen kom det fram at jødehateren Trond Ali Lindstad allerede formelt er tildelt fortjenestemedaljen. Kong Harald er den eneste som kan trekke medaljen tilbake. MIFF har satt i gang Facebook-kampanje.

MIFFs kampanje ble satt i gang omkring klokken 21.30 tirsdag kveld. Etter knappe 40 minutt er bildet delt 93 ganger direkte fra MIFFs Facebook-side, og et ukjent antall ganger i sekundære delinger. 147 personer liker og over 90 personer har skrevet «ja» til oppropet. Det fortsetter å strømme inn positive reaksjoner.

For å slutte deg til kampanjen, gå til MIFFs Facebook-side (kun tilgjengelig for Facebook-brukere).

Det har vel sjelden vært en mindre hederlig mottaker av Kongens fortjenestemedalje i sølv, enn jødehateren Trond Ali Linstad, skrev Miff.no natt til tirsdag.

 

Anti-Defamation League ber Kong Harald trekke medaljen tilbake

Sent tirsdag kveld norsk tid sendte Anti-Defamation League (ADL) ut en pressemelding hvor de ber Kong Harald trekke tilbake medaljen til Trond Ali Lindstad.

– Lindstad har åpent gitt uttrykk for ulike antisemittiske konspirasjonsteorier og har forsvart vold mot Israel som legitimt og som «stor suksess». På sin blog har han også støttet bruk av slagordet «Kharibat Khybar!», et velkjent jihad-uttrykk for vold mot jøder i sammenheng med anti-Israel aksjoner, skriver ADL.

– I beste fall er dette en feil, at de involverte ikke sjekket Linstads offentlige uttalelser grundig nok. I verste fall har de som gikk gjennom Linstads historie vist skrikende mangel på sensitivitet overfor antisemittisme, sier Abraham H. Foxman, direktør for ADL.

Organisasjonen ber om at medaljen blir trukket tilbake, og at norske myndigheter kommer med en klar og offentlig uttalelse hvor det blir tatt avstand fra Linstads oppfordring til vold og rasisme.

ADL ble grunnlagt i 1913, og er en av verdens fremste organisasjoner i kampen mot antisemittisme.

Også Simon Wiesenthal-senteret fordømmer tildelingen av Kongens fortjenstmedalje til Trond Ali Linstad og ber kongen trekke tilbake hedersbevisningen, melder NTB og Aftenposten.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart