Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Netanyahu beklaget til Erdogan

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan (Foto: WEF)
Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan (Foto: WEF)
Benjamin Netanyahu beklaget fredag at ni tyrkiske provokatører ble drept under bordingen av Mavi Marmara-båten for tre år siden. Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan krever full kompensasjon til de pårørende og en lemping av blokaden av Gaza-stripen for å normalisere forholdet.

Det var fredag sist uke, mens USAs president Barack Obama fortsatt var på besøk i Israel, at statsminister Benjamin Netanyahu ringte til sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan. Netanyahu beklaget for drapet på de ni tyrkerne som mistet livet i mai 2010, da Mavi Marmara og andre skip prøvde å bryte sjøblokaden av Gaza-stripen.

Etter å ha mottatt beklagelsen fra Netanyahu, publiserte statsministerens kontor i Ankara en pressemelding, der det ifølge Ha’aretz står at Tyrkia verdsetter sitt «vennskap» med Israel. Men søndag var Erdogan ute og klargjorde at normaliseringsprosessen med Israel kan ta tid. Dessuten vil tyrkerne forsikre seg om at Israel holder det Netanyahu nå skal ha lovet: Kompensasjon til de pårørende etter Mavi Marmara og oppheve restriksjoner på varer til Gaza-stripen.

– Vi har sagt: En unnskyldning må komme, kompensasjon må bli utbetalt og blokaden mot palestinerne må fjernes. Det vil ikke komme noen normalisering uten disse faktorene. Normalisering vil skje det øyeblikk dette blir satt i verk. Men blir det ikke satt i verk, da må jeg beklage, sier Erdogan.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart