Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Skjermdump fra utenriksminister Børge Brendes Twitter-profil.
Skjermdump fra utenriksminister Børge Brendes Twitter-profil.

Klar fordømmelse av terror fra Børge Brende

USAs visepresident fordømmer dem som ikke fordømmer terror. - Fatah hyllet terrorangrep i Jaffa, sier Benjamin Netanyahu.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Israel ble rammet av en serie terrorangrep tirsdag 8. mars. På formiddagen gikk en kvinnelig palestinsk terrorist til knivangrep i Gamlebyen i Jerusalem. Senere på dagen ble en jødisk mann knivstukket i Petah Tikva og to politimenn alvorlig skadet da en palestinsk terrorist skjøt mot dem i Jerusalem. Tirsdag kveld ble en amerikansk turist drept og flere skadet av en knivterrorist i Jaffa.

Omkring midnatt kom Norges utenriksminister Børge Brende med en klar fordømmelse av angrepene.

– Jeg fordømmer de flere angrepene i Israel i dag. Mine dypeste kondolanser til familiene av ofrene – det er ikke noen unnskyldning for terror, skrev Brende på Twitter.

Onsdag 9. mars holdt statsminister Benjamin Netanyahu og USAs visepresident Joe Biden felles pressekonferanse i Jerusalem. Netanyahu påpekte at Fatah-bevegelsen, som er ledet av PA-president Mahmoud Abbas har hyllet terrorangrepet i Jaffa, hvor en amerikansk turist ble drept.

– La meg gjøre det helt klart: USA fordømmer disse handlinger og fordømmer at de ikke blir fordømt. Dette kan ikke bli en akseptert måte å opptre på, sa Biden.

– Dette kan ikke bli sett på av siviliserte mennesker som en passende måte å handle. Dette er ikke tolerert i det 21. århundre. USA står sterkt på Israels rett til å forsvare seg selv, la han til.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart