Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Israel vil sende afrikanere tilbake

Titusenvis av afrikanere oppholder seg ulovlig i Israel. Regjeringen har satt i verk en rekke tiltak for å få sendt dem tilbake til sine hjemland. I helgen ble flere titalls afrikanere arrestert for hjemsendelse.

Innenriksminister Eli Yishai har nylig lovet at det ikke vil være noen «infiltratører» igjen i Israel om tre år. Han har satt ned en arbeidsgruppe som i løpet av to måneder skal gi anbefalinger om hvordan regjeringen kan nå dette målet. Arbeidsgruppen er ledet av geografiprofessor Arnon Soffer, en av arkitektene bak den israelske tilbaketrekningen fra Gaza-stripen i 2005.

Israel kan forvente en bølge av ulovlig innvandring de neste årene, ikke minst på grunn av klimaendringer i Afrika og Midtøsten, påpeker Soffer. Israel vil tiltrekke seg flyktninger fordi landet er i en helt annen økonomisk divisjon enn nabolandene. Med store avsaltningsanlegg for sjøvann har Israel løst regionens kanskje største utfordringen med global oppvarming – mangelen på rent ferskvann.

– Vi må beskytte Israel fra bølger av innflytting fra Egypt, Jordan og kanskje fra Syria. Dersom vi ønsker å bevare Israel som en jødisk stat, må vi forsvare oss selv fra det jeg kaller «klimaflyktninger», nøyaktig slik som Europa gjør nå, sier Soffer.

 

Sør-Sudan komme først

I mai fastslo riksadvokat Yehuda Weinstein at situasjonen i Sør-Sudan tillater å returnere flyktninger til dette landet. Den samme konklusjon har utenriksdepartementet kommet til. «Folkeretten forplikter ikke å gi flyktninger beskyttelse av sosioøkonomiske årsaker, dersom ikke den sosioøkonomiske situasjonen i mottakerlandet er så dårlig ta det kan sette asylsøkerens liv i fare,» heter det i en rapport fra ambassadør Dan Shaham.

Distriktsdomstolen i Jerusalem ga i forrige uke støtte til dette synspunktet, da de avviste en anke mot innenriksminister Eli Yishais vedtak om å oppheve den kollektive flyktningstatusen for mennesker fra Sør-Sudan.

Andre afrikanske grupper frykter at også de vil bli fratatt kollektiv beskyttelse. Israelske talsmenn sier de fortsatt vil gi den enkelte asylsøker individuell behandling.

 

Arrestasjoner og demonstrasjon

I helgen ble det gjennomført en rekke arrestasjoner av afrikanere ulike steder i landet, skriver Ha’aretz. Flere titalls afrikanere ble arrestert, melder Yedioth Aharonoth.

I Tel Aviv ble det arrangert en støttemarsj for afrikanerne. Israelere og afrikanere gikk sammen med slagord som «vi er flyktninger, ikke fiender» og «vi er ikke infiltratører, vi er flyktninger».

Israelske myndigheter understreker at de helst vil se at afrikanere fra Sør-Sudan forlater landet frivillig. De har derfor gitt straffefrihet for dem som melder seg for frivillig hjemsendelse.

 

Straff for bistand

Den israelske regjeringen jobber med en ny lov som vil heve maksimalstraffen for å ansette, huse eller transportere ulovlige innvandrere eller palestinere som oppholder seg ulovlig i Israel. Regjeringen vil øke strafferammen fra to til fem år fengsel. Bot for å assistere ulovlige innvandrere kan bli gitt opp til 7,5 millioner kroner. Lovforslaget vil komme til første behandling i Knesset denne uken.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart