Maritim telefonkiosk på Victoriasjøen. (Illustrasjonsfoto: abaporu, flickr.com)
Maritim telefonkiosk på Victoriasjøen. (Illustrasjonsfoto: abaporu, flickr.com)

Victoriasjøen skal renses med israelsk hjelp

Israelsk kunnskap og teknologi skal forbedre livene til millioner av afrikanere i Uganda, Kenya og Tanzania som bor rundt Afrikas største innsjø.

Israels viseutenriksminister Danny Ayalon signerte nylig en samarbeidsavtale i Kenya som har som hovedmål å rense og avsalte vannet i Victoriasjøen, noe som vil forbedre livene til rundt fem million afrikanere som bor rundt innsjøen. Prosjektet skal også gi afrikanerne tilgang til israelsk kunnskap om fiskeoppdrett. Tyskland er også involvert i utviklingsavtalen.

– Slike prosjekter viser den sanne og vakre siden av Israel, og styrker Israels bånd med det afrikanske kontinentet, sier Ayalon.

– Mens Iran forsøker å få fotfeste i Afrika med våpen, bomber og terror, bringer Israel fremgang til Afrika med humanitær bistand og bistand til landbruk. Dette er bare et eksempel på forskjellen mellom regimet til de fanatiske ayatollaene og det israelske demokratiet,  legger Ayalon til.

Gil Heskel, som er Israels ambassadør i Nairobi, ønsker å utvikle flere prosjekter. Han sier at Kenya har mottatt Victoria-prosjektet med «enorm takknemlighet».

– Vi har siden fått mange forespørsler fra andre ledere av afrikanske stater om å utvide prosjektet til deres land også, sier Heskel.

Victoriasjøen er den største innsjøen i Afrika med et areal på 68 800 km². Det er også den nest største ferskvannssjø i verden, ifølge Wikipedia. Det finnes mer enn 3000 øyer i innsjøen. Overfiske, sterk befolkningsvekst med mer har vært med på å ødelegge ressursgrunnlaget i området.

 

 

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart