Foto: Skjermdump fra hjemmesiden til #OpIsrael.
Foto: Skjermdump fra hjemmesiden til #OpIsrael.

Mislykket hackeoperasjon mot Israel

#OpIsrael hadde som mål å "slette Israel fra internett", ifølge hackergruppen Anonymous. Men de var langt fra å lykkes.

Israels mest kjente hacker og lederen for datasikkerhetsselskapet Break Security, Nir Goldshlager, mener hele det planlagte angrepet må beskrives som mislykket. På Twitter og Facebook hevdet Anonymous underveis i kampanjen at de hadde ødelagt internettforbindelsene til hele Tel Aviv og forårsaket skader for 30 milliarder kroner. Alt dette er bare tøv, forklarer Goldshlager.

Men internetthackerne la sjelen sin i det. De gjennomførte såkalte DDoS-angrep på en rekke store statlige og finansnettsider. Det vil si at de sender titusenvis av signaler til nettsiden samtidig, i et håp om at sidene skal bryte sammen av overbelastning. Men alle store banker og statlige sider forble operative gjennom hele helgen. Kun enkelte steder opplevde brukerne at sidene gikk tregere enn normalt, noe som ble rettet opp i løpet av minutter.

Ifølge Goldshlager viser valget av DDoS-angrep som taktikk, «mangelen på sofistikert kunnskap hos disse teamene […] Den eneste skaden de forårsaket var mot små sider som ikke var godt sikret, hvor hackerne dro fordel av velkjente sikkerhetshull for å stjele data og stenge nettsider.»

– De store selskapene har råd til å skaffe seg eksperter, men ikke de små. Dersom regjeringen blir en sikkerhetspartner for små bedrifter, kan vi komme en lang vei for å stanse disse masseangrepene. Selv de små seierne som hackerne vinner ved å angripe disse sidene, vil forsvinne, forklarer han til Times of Israel.

En rekke israelske hackergrupper gjennomførte motangrep søndag. Israeli Elite Hackers klarte å stenge Hizbollahs og Islamsk Jihads nettsider i timesvis. De la også ut en kode som gjorde det mulig for hvem som helst å skaffe seg gratis palestinske domener (.ps), med for eksempel pro-israelsk innhold. En annen gruppe hacket en rekke nettsider i Iran, Tyrkia, Indonesia og Nord-Afrika, hvor de fleste Anonymous-angrepene mot Israel kom fra.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart