Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Mislykket hackeoperasjon mot Israel

Foto: Skjermdump fra hjemmesiden til #OpIsrael.
Foto: Skjermdump fra hjemmesiden til #OpIsrael.
#OpIsrael hadde som mål å "slette Israel fra internett", ifølge hackergruppen Anonymous. Men de var langt fra å lykkes.

Israels mest kjente hacker og lederen for datasikkerhetsselskapet Break Security, Nir Goldshlager, mener hele det planlagte angrepet må beskrives som mislykket. På Twitter og Facebook hevdet Anonymous underveis i kampanjen at de hadde ødelagt internettforbindelsene til hele Tel Aviv og forårsaket skader for 30 milliarder kroner. Alt dette er bare tøv, forklarer Goldshlager.

Men internetthackerne la sjelen sin i det. De gjennomførte såkalte DDoS-angrep på en rekke store statlige og finansnettsider. Det vil si at de sender titusenvis av signaler til nettsiden samtidig, i et håp om at sidene skal bryte sammen av overbelastning. Men alle store banker og statlige sider forble operative gjennom hele helgen. Kun enkelte steder opplevde brukerne at sidene gikk tregere enn normalt, noe som ble rettet opp i løpet av minutter.

Ifølge Goldshlager viser valget av DDoS-angrep som taktikk, «mangelen på sofistikert kunnskap hos disse teamene […] Den eneste skaden de forårsaket var mot små sider som ikke var godt sikret, hvor hackerne dro fordel av velkjente sikkerhetshull for å stjele data og stenge nettsider.»

– De store selskapene har råd til å skaffe seg eksperter, men ikke de små. Dersom regjeringen blir en sikkerhetspartner for små bedrifter, kan vi komme en lang vei for å stanse disse masseangrepene. Selv de små seierne som hackerne vinner ved å angripe disse sidene, vil forsvinne, forklarer han til Times of Israel.

En rekke israelske hackergrupper gjennomførte motangrep søndag. Israeli Elite Hackers klarte å stenge Hizbollahs og Islamsk Jihads nettsider i timesvis. De la også ut en kode som gjorde det mulig for hvem som helst å skaffe seg gratis palestinske domener (.ps), med for eksempel pro-israelsk innhold. En annen gruppe hacket en rekke nettsider i Iran, Tyrkia, Indonesia og Nord-Afrika, hvor de fleste Anonymous-angrepene mot Israel kom fra.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart