Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En bil er på vei inn på Kongos første drive-in koronatest. Den er satt opp med israelske MDAs hjelp. (Foto: MDA)

Med israelsk hjelp fikk Kongo sin første drive-in for koronatesting

- Vi er bare glade for å kunne dele kunnskapen, sier MDA-sjef.

For å lage flere slike artikler og drive MIFFs arbeid trenger vi 5 nye medlemmer denne uken. Klikk her

Den demokratiske republikken Kongo har fått sin først drive-in for testing av korona, etter å ha søkt om råd og ekspertise fra Magen David Adom, Israels offisielle organisasjon for akutt sykehjelp, ambulanser og lignende.

MDA har drevet drive-in teststasjoner i Israel helt siden koronaviruset først kom til landet. Disse drive-in testene, hvor man blir testet for korona mens man sitter i sin egen bil, har vært svært effektivt i å øke andelen som testes.

Denne suksessen gjorde at Kongos ærekonsul i Israel, Dan Gertler, ba MDA om råd og hjelp til å sette opp lignende fasiliteter i Kongo. Det ville MDA være med på og utviklet en dedikert programvare som skulle administrere Kongos drive-in anlegg, som offisielt åpnet i slutten av mai. I tillegg utviklet MDA et treningsprogram som inneholdt både videoer og skriftlige prosedyrer. Dette ble gitt videre til dem som skulle operere de kongolesiske fasilitetene.

– Den medisinske kunnskapen og teknologien til MDA, i tillegg til metodene vi utvikler, er blant de mest avanserte i verden. I lys av kampen mot koronaviruset har vi fått lang erfaring med å gjøre tusenvis av tester om dagen trygt og effektivt. Vi er glade for å kunne dele kunnskapen med andre verden over med mål om å redde menneskeliv, forteller MDA-sjef Eli Bin.

Kongos helseminister, Eteni Longondo, og direktør i helsedepartementet, Sylvain Yuma Ramazani, besøkte den kongolesiske drive-in teststasjonen. Der uttrykte de takknemlighet til Magen David Adom for samarbeidet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart