Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Med israelsk hjelp fikk Kongo sin første drive-in for koronatesting

En bil er på vei inn på Kongos første drive-in koronatest. Den er satt opp med israelske MDAs hjelp. (Foto: MDA)
- Vi er bare glade for å kunne dele kunnskapen, sier MDA-sjef.

Den demokratiske republikken Kongo har fått sin først drive-in for testing av korona, etter å ha søkt om råd og ekspertise fra Magen David Adom, Israels offisielle organisasjon for akutt sykehjelp, ambulanser og lignende.

MDA har drevet drive-in teststasjoner i Israel helt siden koronaviruset først kom til landet. Disse drive-in testene, hvor man blir testet for korona mens man sitter i sin egen bil, har vært svært effektivt i å øke andelen som testes.

Denne suksessen gjorde at Kongos ærekonsul i Israel, Dan Gertler, ba MDA om råd og hjelp til å sette opp lignende fasiliteter i Kongo. Det ville MDA være med på og utviklet en dedikert programvare som skulle administrere Kongos drive-in anlegg, som offisielt åpnet i slutten av mai. I tillegg utviklet MDA et treningsprogram som inneholdt både videoer og skriftlige prosedyrer. Dette ble gitt videre til dem som skulle operere de kongolesiske fasilitetene.

– Den medisinske kunnskapen og teknologien til MDA, i tillegg til metodene vi utvikler, er blant de mest avanserte i verden. I lys av kampen mot koronaviruset har vi fått lang erfaring med å gjøre tusenvis av tester om dagen trygt og effektivt. Vi er glade for å kunne dele kunnskapen med andre verden over med mål om å redde menneskeliv, forteller MDA-sjef Eli Bin.

Kongos helseminister, Eteni Longondo, og direktør i helsedepartementet, Sylvain Yuma Ramazani, besøkte den kongolesiske drive-in teststasjonen. Der uttrykte de takknemlighet til Magen David Adom for samarbeidet.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart