Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ønsker å styrke forholdet mellom Israel og Afrika

FN-ambassadører fra 25 afrikanske land møtte Israels FN-ambassadør Gilad Erdan. (Foto: Israels FN-kontor)
Israels FN-ambassadør Gilad Erdan tok imot 25 afrikanske FN-ambassadører.

FN-ambassadører fra 25 afrikanske land deltok på et israelsk arrangement for å styrke båndene mellom Israel og Afrika, skriver Jerusalem Post.

Møtet ble holdt av Innovation: Africa-grunnlegger Sivan Ya’ari og Israels FN-ambassadør Gilad Erdan, som en del av Erdans plan om å styrke forholdet til afrikanske land og oppretteholde observatørstatus i Den afrikanske union.

Sammen med Mashav, Israels byrå for internasjonal utviklingssamarbeid, og andre israelske organisasjoner, presenterte Erdan og Ya’ari flere nye israelske prosjekter i Afrika. Blant annet ble planer om å koble rundt 2000 landsbyer på kontinentet til rennende vann og fornybar energi presentert.

– Israel investerer i og utvider våre relasjoner med afrikanske land. Israelsk innovasjon har gjort at tusenvis av afrikanske landsbyer er koblet til vann og strøm gjennom samarbeid ledet av Utenriksdepartementet, sier Erdan.

Israels FN-ambassadør omtaler som Afrika fremtidens kontinent og snakker varmt om Israels nye forhold til afrikanske land som Tsjad, Marokko og Sudan. Han sier forholdet mellom Israel og Afrika bare vil bli bedre.

– Reisen har akkurat startet. Den strategiske alliansen mellom Israel og Afrika har kraften til å stimulere innovasjon som vil gagne oss alle, sier han.

Ya’ari sier arrangementet er viktig i arbeidet med å forbedre livene til mennesker i Afrika. Hennes organisasjon bringer israelsk teknologi til det afrikanske kontinentet.

– Gjennom israelsk sol-, vann- og landbruksteknologi har vi allerede forbedret livene til over tre millioner mennesker, og gjennom partnerskapet som etableres i kveld vil vi, sammen, hjelpe millioner flere, sier hun.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart