Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Antisemittisk Aftenposten-tegning

Som formann i Norsk Forening mot Antisemittisme har Kristoffer Gjøtterud i dag protestert mot den stygge illustrasjonen til Inge Grødum i Aftenposten.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Kristoffer snakket med sjefsredaktøren og med Harald Stanghelle og argumenterte med at tegningen er antisemittisk, i og med at han bruker det jødiske symbolet, og at den er totalt ensidig og historieløs fordi den ensidig beskylder jødene for å ha knust fredsprosessen. Dette er utillatelig for en seriøs avis og bør reageres kraftig på. Kristoffer understreket at en slik tegning trenger seg lett inn under huden på folk.

Det er ikke første gang tegneren Inge Grødum begår en antisemittisk tegning. Under Libanon-krigen ble det begått flere overtramp fra hans side som det ble reagert på. Så man kan ikke si at han ikke vet hva han gjør. Tvert imot er han meget klar over det. Så ta pennen fatt og skriv protestbrev til Aftenposten. Det gjelder at de forstår at de ikke kan ture frem på denne måten.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart