Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Den nye antisemittismen

Hat mot jøder har nådd nye høyder i Europa, advarer den britiske Ap-politikeren Denis MacShane (bildet) i en artikkel i Washington Post 4. september.

Hat mot jøder har nådd nye høyder i Europa, advarer den britiske Ap-politikeren Denis MacShane (bildet) i en artikkel i Washington Post 4. september.

Ifjor ledet MacShane en komite av britiske parlamentarikere som undersøkte antisemittismen i Storbritannia. Han understreker at ingen av komitemedlemmene var jødiske eller aktive i debatten om konflikten mellom Israel og palestinerne.

Et mønster av frykt blant jøder
Rapporten avslørte et «mønster av frykt» blant jøder i Storbritannia. Synagoger er angrepet. Jødiske skolegutter blir trakassert. Rabbinere er knivstukket.

– Britiske jøder føler seg tvunget til å bruke millioner [av britiske pund] på privat sikring av bryllup og offentlige arrangement. På høyere utdanningsinstitusjoner forsøker militante anti-jødiske studenter, motivert av islamsk eller venstre-ekstremt hat, å forhindre jødiske studenter i å uttrykke sine meninger, skriver MacShane.

Den tidligere Europa-ministeren er enda mer bekymret for den anti-jødiske stemningen i media og den liberale elite i London. De som uttrykker noen slags støtte for Israel eller den jødiske stats rett til å eksistere, blir møtt med fordømmelse, til og med forakt.

Situasjonen er enda verre i andre europeiske land, i følge MacShane. Den polske politikeren Maciej Marian Giertych har nylig publisert et hefte i regi av det europeiske parlament som angriper jøder. Ingenting skal ha skjedd med ham. I Frankrike og Tyskland er det registrert flere anti-jødiske angrep. I Litauen omtaler deler av pressen jøder på en måte som ikke tåler oversettelse.

Blanding av antisemittisme og anti-zionisme
Den nye antisemittismen er en blanding av den gamle antisemittismen og anti-zionisme, påpeker MacShane. Det gjør den enda mer farlig, legger han til. I dag er antisemittisme offisiell statspolitikk, blant annet fra Iran. Jødehat er en integrert del av en ny ideologi som er på fremmarsj flere steder i verden. Den kommer klart til uttrykk i grunnlovene til islamske organisasjoner som Hamas og Hizbollah.

Målet for jødehaterne er å utslette alt jødisk fra regionen hvor jødene kom fra, og undergrave alle de humanistiske verdier som jødene har kjempet for gjennom årene.

– Antisemittismen har kraft og rekkevidde, og den sniker seg inn i det vestlige tankesett i et svakt punkt som ikke liker jøder og hva Israel gjør for å forsvare sin rett til å eksistere, skriver MacShane.

I artikkelen beskriver han flere tiltak som den britiske regjeringen har tatt for å motvirke den antisemittiske bølgen i Storbritannia. «Et motangrep er under organisering,» skriver MacShane. Han tror det blir en lang intellektuell og ideologisk kamp.

Relaterte lenker:
The New Anti-Semitism, MacShanes artikkel i Washington Post
Wikipedia-artikkel om Denis MacShane


 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart