Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Jødehat i Nederland

En tredel av rapporterte tilfeller av diskriminering i Nederland er rettet mot jøder. Den jødiske minoriteten utgjør 0,2 prosent av befolkningen.

En meningsmåling viser at bare 53 prosent av den nederlandske befolkningen ville overveie å stemme for en jødisk statsminister. 31 prosent anser en jødisk statsminister som «uakseptabel», 16 prosent «vet ikke».
Nå må det tilføyes at bare 27 prosent ville overveie å stemme på en muslimsk statsminister. Men jøder flest er kulturelt svært like flertallsbefolkningen, og deres forfedre kom til Nederland for fire hundre år siden.

Diskriminering og angrep
Ifølge tall fra Nasjonalt senter for diskriminering, som ligger under påtalemyndighetene, er ca. en tredel av de rapporterte tilfellene av diskriminering i Nederland rettet mot jøder. Dette må ses i lys av at jødene utgjør bare 0,2 prosent av befolkningen, det er 30 ganger så mange muslimer som jøder. Jødene er også mye mer assimilerte, det er ofte umulig å se at en person er jøde.

En betydelig del av antisemittismen kommer fra muslimske kretser. Ca. 40 prosent av de fysiske og intenst verbale angrepene mot jøder, kommer fra muslimer med bakgrunn i Marokko, selv om denne gruppen bare utgjør to prosent av befolkningen.

Et senter som overvåker nederlandsk-språklige Internett-sider, har funnet at det er omtrent like mange klager på antisemittiske som på antimuslimske uttalelser. Dette må også ses i lys av at det er 30 ganger så mange muslimer som jøder.

Holdninger
I Nederland som her hjemme behandler mediene Israel mye mer negativt enn noe annet land. Men det er ikke alt. En rapport om en sterk økning i anti-semittiske hendelser i Nederland ble ikke nevnt i de fleste avisene. Dette er typisk: Angrep mot jøder forties eller bagatelliseres, angrep mot muslimer framheves. Og at det er muslimer som oftest utfører angrepene, blir glattet over.

I den grad det er noen positiv interesse for jøder, dreier det seg om dem som har vært døde lenge, som Anne Frank og andre som omkom under Holocaust.

Ingen framtid
Vår kilde forteller at et tidligere regjeringsmedlem sa at hvis han hadde vært jøde, ville han ikke vært interessert i at barna hans skulle vokse opp i Nederland. Han ville bedt dem emigrere til USA, Israel eller Australia. Slik stemningen er nå i Nederland, og slik utviklingen er, har jøder ingen framtid der. De vil bli mindre og mindre velkomne.

Noe lignende tenker mange jøder i Norge og resten av Vest-Europa.

Kilde: En artikkel av Manfred Gerstenfeld på jpost.com (Jerusalem Post) 19. februar 2008.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart