Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Angrepet på grunn av rykter

Om kvelden lørdag 10. januar 2009 ble flere McDonalds-restauranter i Oslo angrepet av voldelige gjenger. Vinduene ble knust. Angrepene skjedde etter en voldelig demonstrasjon ved Israels ambassade.

Om kvelden lørdag 10. januar 2009 ble flere McDonalds-restauranter i Oslo angrepet av voldelige gjenger. Vinduene ble knust. Angrepene skjedde etter en voldelig demonstrasjon ved Israels ambassade.

Bakgrunnen for angrepene var, i følge Dagbladet, at følgende melding ble sendt rundt på SMS: «McDonalds har bestemt at alt de tjener på lørdag skal gå til Israel… Hjelp oss å sørge for at de ikke tjener en krone på lørdag! Og spre det videre!» Typisk om jødenes liv som minoritet.

Denne episoden forteller noe viktig om hvordan jødene hadde det i arabiske land før de – nesten alle – flyktet til Israel da de i 1948 fikk sin egen stat å flykte til. Jødene kunne ha det forholdsvis godt i perioder (selv om det alltid var diskriminering og fiendtlighet). Men plutselig ble det satt ut en anklage av et eller annet slag (en typisk anklage var at jøden hadde ”fornærmet profeten” (Muhammed). Da ble i heldigste fall jøden det gjaldt utsatt for vold, i verste fall gikk det ut over mange.

De som utøvde volden, fikk som regel ingen eller liten straff.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart