Hva er naturlig?

"Ukristelig av Israel" var overskriften på lederartikkelen i I Tromsø. Og ingressen gav essensen av redaktørens holdning: "Guds utvalgte folk kaller mange av jødene seg. Men Israel gjør stadig mer for å bringe Herren i forlegenhet."

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken


Lederartikkelen til avisen I Tromsø 4. juni 2010.

4. juni hadde avisene I Tromsø og Troms Folkeblad en felles lederartikkel som kommenterer Israels bording av Gaza-flåten fire dager tidligere: «Menneskeliv gikk tapt. Det har naturlig nok utløst sterke reaksjoner verden over,» heter det.

Hvor mange menneskeliv gikk tapt samme uke, med bare skuldertrekk som reaksjon på statlige overgrep og terror? Men mot Israel er det altså naturlig med sterke reaksjoner; aner vi Trømsø-redaktører med en Israel-holdning preget av Mads Gilbert? «Antisemittisme» er et ord som skal brukes med varsomhet, men «antisionisme» er det dekning for. Eller er det noe mer?

«Ukristelig av Israel» var overskriften på lederartikkelen i I Tromsø. Og ingressen gav essensen av redaktørens holdning: «Guds utvalgte folk kaller mange av jødene seg. Men Israel gjør stadig mer for å bringe Herren i forlegenhet.»

Et lite tilbakeblikk: Jøden Jesus kalte en gang sine jødiske tilhørere der og da for djevelens barn. I den hedningkristne verden føltes det derfor naturlig og kristelig å oppfatte jødene generelt og som sådan som djevelens barn.

For ca 150 år siden forsøkte opplyste franskmenn og tyskere og kvitte seg med denne religiøse vrangforstillingen, men de sluttet ikke å hate jøder – som nå ble definert ut fra rase – og antisemittismen var født. Men de religiøse fordommene levde videre i antisemittismen: «Når jeg verger meg mot jødene, kjemper jeg for Herrens verk,» står det i «Min kamp«. Adolf Hitlers bok virker ganske profetisk, når den sier at jødene ikke vil nøye seg med en jødisk stat for å bo der; nei, de ønsker å «få seg en organisasjonssentral, utstyrt med egne overhøyhetsrettigheter og godt unna kjedelig kontroll fra de andre statene, en organisasjonssentral for sitt internasjonale verdenssnyteri.» En naturlig uttalelse? Antisionisme?

Ser man etter hva som hendte «denne uken» i Saudi-Arabia , Egypt m. fl., ville man med rette kalle regimene der ukristelige; det virker imidlertid like unaturlig som å kalle dem ujødiske. Men ut fra kirkelig tradisjon blir det naturlig å kalle Israel ukristelig. For selv om antisemittismen offisielt er vraket, lever det «kristelige» jødehatet videre. Som kirken og Hitler brukte Herren som dommer over jødene, bruker Tromsø-lederen like naturlig Herren som dommer over Israel; han kunne like gjerne ha sagt: Når jeg verger meg mot Israel, kjemper jeg for Herrens verk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart