Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Støre er klar over problemet

Onsdag ettermiddag møtte den amerikanske delegasjonen invitert av Det Mosaiske Trossamfund (DMT) utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Representantene skulle også egentlig ha møtt kunnskapsminister Kristin Halvorsen, men det møtet ble utsatt til torsdag.

– Møtet med utenriksminister Jonas Gahr Støre var svært vellykket, forklarer Eric Fusfield, visedirektør i B’nai B’riths senter for menneskerettigheter og politikk. Vi gjengir her det korte intervjuet MIFF fikk med ham, etter den siste paneldebatten i DMT-seminaret var gjennomført på HL-senteret.

Hva diskuterte dere med utenriksminister Støre?

– Vi diskuterte situasjonen i Midtøsten, bevegelsen i FN mot å anerkjenne en palestinsk stat, Norges rolle i fredsprosessen og antisemittismen her.

Gav dere ham noen råd?
– Jeg vil ikke si det. Vi delte våre perspektiv og han delte sitt. Det var en veldig god utveksling av ideer og gode samtaler. Det er slik jeg vil karakterisere det.

Hvilken rolle mener du da at Norge bør ha i Midtøsten-konflikten, siden dere snakket med Støre om dette?

– Jeg tror Norge kan en viktig rolle. Norge er kjent for Oslo-avtalene, så jeg tror de blir sett på som et land som har investert mye i prosessen. Jeg tror Norge har en troverdighet som andre land ikke har i samme grad. Norge kan spille en rolle i å få palestinerne til å velge retur til forhandlingsbordet. Det er det Israel ønsker, og det er den eneste måten man kan få til en varig fred.

Avslørte utenriksministeren hva som blir Norges innstilling i forhold til PAs ønske om å få en FN-anerkjennelse av en palestinsk stat i september?

– Nei, han avslørte ikke Norges posisjon. Han diskuterte noen av spørsmålene som vil lede til en konklusjon, men jeg kan ikke gå inn i detaljer vedrørende det han sa. Men han delte sine tanker om saken, men avslørte ikke noe, nei.

Følte du at utenriksministeren forstår problemet med antisemittisme i Norge?

– Jeg tror han er klar over problemet og jeg tror at han er bevisst på det. Hva antisemittisme er, har folk en annerledes definisjon på i Norge enn det vi har – i alle fall mange av de vi har møtt. Kanskje gjelder det Støre også. Men jeg tror at han er bevisst på problemet. Jeg vil ikke kommentere hva han sa. Men jeg kan si hva vi tenker: Vi er ikke her for å anklage noen for antisemittisme. Men dette fenomenet eksisterer her som i alle andre land. Det viktige er å identifisere det, og utvikle strategier for å bekjempe det. Det er vår tilnærming og det er det vi fortalte ham. Ingen av oss anklaget Norge for å være et antisemittisk land, men det var en løsningsorientert samtale, avsluttet Fusfield.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart