– Jeg så mord i øynene til barna

- De begynte med å kaste steiner og sementblokker mot bilen min. Jeg trodde jeg kom til å dø og begynte å tenke at "dette er ikke måten jeg ønsker å ende livet på", sier Nir Nachshon (28). Søndag 26. juni ble han overfalt i den arabiske landsbyen Issawiya i Jerusalem-området.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Nachshon var på vei hjem fra jobb til Ma’ale Adumim øst for Jerusalem. Men GPSen førte ham i feil retning, og han havnet til slutt i den palestinske landsbyen Issawiya øst for Jerusalem. Der ble Nachshon nesten drept av en rasende folkemengde som overfalt ham på stedet. Men han overlevde fordi én av lederne i landsbyen og hans sønner fikk stanset volden.

Kastet steiner
Fra sin sykeseng ved Ein Kerem-sykehuset forteller Nachson om den grusomme opplevelsen til Yedioth Aharonoth.

– De begynte med å kaste steiner og sementblokker mot bilen min. Jeg trodde jeg kom til å dø og begynte å tenke at «dette er ikke måten jeg ønsker å ende livet på,» forklarer Nachshon.

At han var i fiendtlig territorium gikk ikke opp for ham med en gang.

– Jeg fant ut at jeg hadde gjort en feil, men forstod ikke hvor farlig situasjonen var. Dette er Jerusalem. Det er mitt hjem!

– Jøde, jøde!
– Rett etter at jeg kom rundt en sving begynte en tolv år gammel gutt å skrike «jøde, jøde!» Folk begynte å strømme til stedet, forteller han.
Det var på dette tidspunktet at folkemengden rundt ham begynte å kaste stein og sementblokker etter ham.

Under hendelsen forsøkte Nachshon å se de lokale barna i øyene, for å «finne ut om det fantes et snev av menneskelighet i dem, men alt jeg kunne se var mord i deres øyne. Jeg trodde livet mitt var over innen få minutter.»

Reddet av landsbyleder
Da skjedde det som han nå beskriver som et «mirakel».

– Noen kom som fra intet og forsøkte å redde meg fra folkemengden. De skrek, men de klarte til slutt å få meg inn i huset deres. Jeg var fortsatt redd, følte meg ikke trygg, og de som bodde der sa at de måtte få meg ut av landsbyen, hvis ikke ville de selv bli angrepet, sier han.

– Jeg var redd for å gå ut, men tre av ungguttene i huset sa at de ville beskytte meg uansett hva som skjedde. Jeg håper jeg kan treffe dem igjen snart og takke dem personlig, legger han til.

Mennene var en av landsbylederne og hans sønner. De tok han med til en israelsk politipatruljebil som stod og ventet på utsiden. Grensevakter ble også sendt til stedet, i tillegg til redningstjenesten Magen David Adom. Sistnevnte brakte ham til Ein Kerem.

Sliter med traumer
Nachshon sitter ikke bare igjen med de fysiske skadene etter overfallet, men også psykiske traumer, forklarer han.

– Jeg forsøker fortsatt å fordøye alt som skjedde. Alt jeg vet er at det var et mirakel. Jeg fikk livet mitt tilbake og først og fremst takker jeg Gud for denne gaven, sier han til den israelske storavisen.

 

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart