Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Høyreekstremt parti kan få plass i gresk regjering

Det stadig tettere vennskapet mellom Israel og Hellas kan være truet, ettersom partiet Populær ortodoks front (LAOS) kan bli en del av den greske regjeringen. Partiledelsen har en rekke ganger kommet med antisemittiske uttalelser og benektet Holocaust.

Flere jødiske interesseorganisasjoner har krevd at den nye og hardt pressede statsministeren Lucas Papaedemos i det kriserammede landet, fordømmer antisemittisme. På tross av det har Jerusalem valgt å forholde seg tause, for å ikke legge press på det lille og hardt prøvede jødiske samfunnet i Hellas. Partileder i LAOS, Georgios Karatzaferis, skal ha sagt at «jøder ikke har noen myndighet til å uttale seg i Hellas og provosere den politiske verden». Han har også påstått at jøder og Israel stod sammen i planleggingen og utføringen av terrorangrepene på amerikansk jord 11. september 2001.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart