Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Frankrikes utenriksminister Alain Juppé. (Foto: Amerikansk UD)
Frankrikes utenriksminister Alain Juppé. (Foto: Amerikansk UD)

Tusenvis sa et siste farvel til Toulouse-ofre

Den franske utenriksministeren Alain Juppe (bildet) lovet å bekjempe antisemittisme under sin tale i begravelsesseremonien i Jerusalem.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

– Franrike vil gjøre alt for å sikre at ingenting som denne ubegripelige tragedien noen gang skjer igjen. Frankrike vil ikke akseptere terror, var budskapet fra den franske utenriksministeren Alain Juppe under begravelsesseremonien for Toulouse-ofrene i Jerusalem. De tre drepte barna på under ti år og den drepte mannen på 30 blir gravlagt på den jødiske gravplassen i nabolaget Givat Shaul. Mange tusen israelere i sorg var møtt fram for å ta et siste farvel med ofrene. I begynnelsen av seremonien ble det lest høyt fra Salmenes bok, til ære for de avdøde.

Juppe understreket at angrepene rammer hjertet av Frankrike og at de og Israel står sammen i sorgen etter tragedien.

 

– Jøder fra alle lag står sammen
En annen på talelisten var Knessets ordstyrer Reuven Rivlin. Han sa at det er staten Israels ansvar å sørge for at jødisk liv kan eksistere hvor som helst i verden.

– Enhver som forsøker å legitimere hat skal vite at hat er meningsløst. Mordet på skolebarn i Toulouse var meningsløst, akkurat som massakren av barn i Itamar […] I Toulouse og i Jerusalem, i New York og Buenos Aires står jøder fra alle lag sammen med oss med dyp sorg i sine hjerter og tårer i øynene. Igjen står vi foran små, tause barnelik, foran små graver, sa Rivlin.

Han kalte den eller de skyldige i drapene for «ville rovdyr som ikke skiller mellom jøder i Israel og jøder i Frankrike, eller mellom ortodokse og sekulære jøder. De vet veldig godt at vi alle er brødre.»

 

– Ufattelig smerte
Innenriksminister Eli Yishai ba den franske regjeringen straffe de skyldige på hardeste vis.

– Våre hjerter gråter for de hellige og rene som er myrdet […] Våre hjerter står sammen med jødene i Frankrike og med institusjonene til Ozar Hatorah som opplevde en slikt hard og fryktelig hendelse, Smerten er ikke til å fatte, Gud er den som prøver oss, sa Shas-lederen i sin tale.

Andre personligheter som stod på talerlisten var sjefsrabbinerne i Israel, Shlomo Amar og Yona Metzger, samt landets informasjons- og diasporaminister Yuli Edelstein.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart