Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

40 prosent tror Israel driver «utryddelseskrig» mot palestinerne

I de aller fleste land i en ny europeisk undersøkelse er rundt 40 prosent av befolkningen overbevist om at Israel driver "masseutryddelseskrig" mot palestinerne. (Foto: flickr.com)
I de aller fleste land i en ny europeisk undersøkelse er rundt 40 prosent av befolkningen overbevist om at Israel driver "masseutryddelseskrig" mot palestinerne. (Foto: flickr.com)
I mange europeiske land mener så mange som 40 prosent av de spurte i en ny undersøkelse at Israel gjennomfører en "masseutryddelseskrig" mot palestinerne.

En ny undersøkelse om antisemittisme i Europa har blitt publisert av den tyske stiftelsen Fredrich Ebert. Den viser at rundt halvparten av de spurte i Portugal, Polen og Ungarn mener Israels politikk fører til flere antisemittiske utbrudd mot jøder i sine egne land. Rundt 40 prosent av de spurte i de fleste deltakerlandene mener Israel driver en «masseutryddelseskrig» mot palestinerne. I Polen var tallet på hele 63 prosent.

Videre viser undersøkelsen også at tre-fjerdedeler av innbyggerne i Polen tror jøder forsøker å utnytte Holocaust. 18 prosent av de spurte fra Nederland svarte det samme, mens 59 prosent av tyskerne var enten svært eller mindre enige i dette.

– Jødene har for mye innflytelse
I undersøkelsen kommer det også fram at 70 prosent av ungarerne mener jødene har for mye innflytelse i hjemlandet. 50 prosent av polakkene og 20 prosent av tyskerne var enig. I Nederland, der utenriksminister Uri Rosenthal er jødisk, var 21 prosent svært eller mindre enige.

Også ved påstanden «Jøder generelt bryr seg ikke om noe annet eller noen andre enn sine egne», var tallene oppsiktsvekkende. I Tyskland var 30 prosent av de spurte enige, mens tallet i Storbritannia var 22 prosent og hele 55 prosent i Portugal.

På tross av disse tallene mente flertallet i samtlige land som var med i undersøkelsen, at jødene «beriker» deres kultur. Landene som var representert i undersøkelsen er Frankrike, Tyskland, Storbritannia, Ungarn, Italia, Nederland, Polen og Portugal.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart