Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Jihad-ropene fra Oslo også på fransk universitet

Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009 holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Hayber. (Arkivfoto)
Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009 holdt noen av motdemonstrantene opp dette banneret. Teksten er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Hayber. (Arkivfoto)
Jihad-kampropene som vi så og hørte i Oslo i januar 2009, ble nylig hørt på et fransk universitet. Universitetet ligger i Toulouse-området, hvor terroristen Mohammed Merah i mars drepte tre jødiske barn og en rabbiner.

Det er The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA) som melder om episoden på sine nettsider.

En gruppe israelske studenter fra en ikke-politisk organisasjon var på besøk ved Le Mirail skolen i Toulouse-området 25. april. De stod på stand da en gruppe aktivister kom til stedet og ropte slagord mot dem gjennom megafon.

– De begynte å rope anti-israelske slagord og sa at Israel er en kriminell stat, forteller Sacha Reingewitz, nestleder i en fransk-jødisk studentorganisasjon (UEJF).

– De sa at jøder må utryddes og hevdet at Israel driver folkemord, legger hun til.

Som vi kjenner igjen fra Norge, rettet aktivistene det fysiske angrepet først og fremst mot Israel-flagget. Da de som stod på stand nektet å ta flagget ned, tok aktivistene flagget ned «med makt», skriver CFCA.

– Aktivistene ropte «kom dere bort» og sang en antisemittisk sang på arabisk: Haybar, Haybar yâ yahud, ceysu Muhammed sawfa ya’ud», forteller Reingewitz.

Da Israel-venner holdt en støttemarkering for Israel i Oslo 8. januar 2009, holdt noen av motdemonstrantene opp banneret med denne teksten, som er en trussel om å gjenta Muhammeds massakre av de tre jødiske stammene i Hayber.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart