Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Regjeringen må ta avstand fra løgnene mot Israel

For å demme opp mot antisemittismen i Norge ber MIFF den norske regjering støtte utvekslingsprogram og samhandel med Israel. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
For å demme opp mot antisemittismen i Norge ber MIFF den norske regjering støtte utvekslingsprogram og samhandel med Israel. (Foto: Conrad Myrland, MIFF)
Landsmøtet til Med Israel for fred (MIFF) ber regjeringens medlemmer ta avstand fra løgnene og demoniseringen som blir rettet mot Israel.

Et enstemmig landsmøte i MIFF vedtok søndag følgende resolusjon:

Med Israel for fred (MIFF) ber statsminister Jens Stoltenberg om å ta antisemittismen mer alvorlig. Landsmøtet i MIFF, samlet i Sandnes 1.-3. juni, vedtok å sende følgende uttalelse til regjeringen ved statsminister Jens Stoltenberg.

Antisemittismen i Norge blir stadig verre. En rapport fra Holocaust-senteret publisert tirsdag 29. mai viser svært urovekkende holdninger i det norske folk mot jøder i Norge og mot Israel, den eneste jødiske staten i verden.

Blant annet sier fire av ti nordmenn seg helt eller nokså enig i at «Israel behandler palestinerne like ille som jødene ble behandlet under andre verdenskrig». I tillegg var det 29 prosent som lot spørsmålet stå ubesvart, de følte seg ikke i stand til å ta avstand fra en slik påstand. Dette vitner om hårreisende kunnskapsmangel og er uten tvil et utslag av langvarig propaganda mot Israel i det norske samfunnet.

MIFF ser det slik at de negative oppfatningene om Israel og jødene er et resultat av mangelfull informasjon i skole og utdanningssystem, i kirke og medier, i storting og styringsverk.

Landsmøtet ber statsministeren medvirke til at kampen mot antisemittisme blir tatt mer på alvor både i det norske og i det palestinske samfunn, hvor Norge bruker store ressurser til sivil utvikling og fredsarbeid. MIFF og Palestinian Media Watch har dokumentert svært urovekkende eksempler på antisemittisme i den nye boken Dobbeltspill, Sviket mot fredsprosessen.

For å demme opp mot antisemittismen i Norge ber MIFF den norske regjering støtte utvekslingsprogram og samhandel med Israel. Regjeringens medlemmer må også åpent ta avstand fra løgnene og demoniseringen som blir rettet mot Israel.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart