Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Anklager mot jødene gjennom tidene

Jødenes årtusenlange praksis med omskjæring av guttebarn på den åttende levedag blir sett på som brudd på menneskerettighetene. (Illustrasjonsfoto: Avital Pinnick, flickr.com)
Jødenes årtusenlange praksis med omskjæring av guttebarn på den åttende levedag blir sett på som brudd på menneskerettighetene. (Illustrasjonsfoto: Avital Pinnick, flickr.com)
Gjennom tidene har det vært forskjellig hva jødene er blitt sterkest anklaget for. Det har ofte vært bestemt av tidsånden, hva mange syntes var viktige verdier til enhver tid. Nå er det "menneskerettigheter" som brukes i angrep på jødenes viktigste ritual.

Anklagene mot jødene har ofte ført til forfølgelse.

I middelalderen stod kristendommen sterkt. Da ble jødene anklaget for gudsbespottelse fordi de blant annet ikke tror på Jesus.

På 18- og 1900-tallet stod vitenskap og rasjonalitet høyt i kurs. Da ble jødene hånet fordi jødedommen er så irrasjonell, med sine spiseregler, regler for helligdager m.m.

Siden ble rase en viktig faktor. Da ble jødene anklaget for at deres gener angivelig skulle være mindreverdige. (Dette til tross for at jødene bidrar til forskning, vitenskap, kunst og kultur langt mer enn deres antall skulle tilsi.)

Da nasjonalisme var på mote [vi husker for eksempel nasjonalromantikken i Norge], ble jødene latterliggjort fordi de ikke hadde noe land. De var ”rotløse”. [Noen kalte dem vel ”internasjonalister» også.]

Siden ble land som Storbritannia, Belgia og Nederland anklaget for sin undertrykkelse av innfødte befolkninger. Da ble staten Israel mer enn noen andre anklaget for angivelig ”fascistisk” og ”kolonialistisk” politikk.

 

”Menneskerettigheter”

I dag er det ”menneskerettigheter” som er den store tingen. I tillegg til de store og viktige sakene som alle anstendige mennesker mener hører med under denne hatten, har man også plassert mye annet der som mange finner tvilsomt. Spesielt Israel merker at ”menneskerettigheter” brukes som middel til å hindre Israel i å forsvare seg, med regler for Israel som ikke gjelder for noen andre land.

[Et eksempel: Noen palestinere har utført terror mot Israel, og planlegger nye terror-handlinger. De palestinske myndighetene vil ikke arrestere dem eller hindre dem i dette. Israel kan ikke arrestere dem, det ville føre til skyting. Noen sier da at ifølge menneskerettighetene har Israel rett til å drepe sine fiender, men bare mens de bærer våpen og er på vei mot en ny terror-handling. Denne ”menneskerettigheten” betyr altså at terrorister kan planlegge og gjennomføre terrorangrep uten å risikere noen straff. Israel godtar ikke den slags ”menneskerettigheter”. På engelsk vrir mange israelere på ordet warfare, krigføring, og kaller dette lawfare. Altså krig mot Israel ved hjelp av juridiske regler som i mange tilfeller ikke skal gjelde for andre enn jødiske israelere. Du kan finne flere eksempler i de ”relaterte artiklene” det er lenket til på slutten her.]

 

Omskjærelse

I årtusener er mannlige jøder blitt omskåret på sin 8. levedag. Nesten alle jøder, også de som er lite eller ikke religiøse, omskjærer sine guttebarn. Men nå er dette stadig flere steder framstilt som «en krenkelse av barnets fysiske integritet», guttens kropp blir «varig og uopprettelig forandret» ved omskjærelsen. Det strir, ifølge «menneskerettighetsforkjemperne», mot guttens rett til selv å bestemme sin religiøse tilhørighet i en alder hvor han kan foreta et opplyst valg.

En meningsmåling i Tyskland viste at 56 prosent av befolkningen støtter at omskjærelse av små gutter skal være forbudt, 35 prosent mente det burde være tillatt og 10 prosent hadde ikke gjort seg opp noen mening. En annen viste at 45 prosent ville forby, 42 prosent var imot et forbud.

Vi vil sitere fra vår kildeartikkel: «Tallrike medisinske eksperter har tilbakevist påstander om at omskjærelse – i motsetning til lemlestelse av kvinnelige kjønnsorganer – fører til skade når det blir gjort ordentlig (særlig når dem blir utført når babyen er akkurat åtte dager gammel slik det er i jødisk tradisjon). Publisert medisinsk forskning tyder på at omskjærelse kan redusere hyppigheten av AIDS blant heterosekuelle menn og likeså andre seksuelt overførbare sykdommer, så vel som kreft i penis og urinveisinfeksjoner.»

Forfatteren av lederartikkelen skriver også at omskjærelse er «en skikk som ikke forårsaker unødig skade og faktisk kan ha medisinske fordeler».

For egen del vil vi tilføye at landet hvor et stort flertall av guttene blir omskåret på sin åttende levedag, ligger på 2. plass i levealder for menn, så vidt slått av Island. Israelske menn lever 2,2 år lengre enn norske menn i gjennomsnitt. Dersom vi tar hensyn til at ca. 20 prosent er arabere, er det neppe feil å si at jødiske menn i Israel har verdens høyeste levealder og dermed verdens beste helse. Mange jøder er overbevist om at omskjærelse er en positiv faktor i det bildet.

 

Kilder: En lederartikkel på jpost.com (Jerusalem Post) 24. juli 2012. Stoff etter hukommelsen.

 

Relaterte artikler, fra år 2002:

Undersøkelseskommisjonen, en alvorlig trussel

Egne regler for jøder

Den internasjonale krigsforbryterdomstolen

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart