Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

EUs utenriksminister Catherine Ashton (Foto: EUs utenriksdepartement)
EUs utenriksminister Catherine Ashton (Foto: EUs utenriksdepartement)

Lieberman mener Europa ofrer Israel til islamistene

- Nok en gang ignorerer Europa oppfordringer som kommer om å ødelegge Israel, sier utenriksminister Avigdor Lieberman. Han trekker paralleller til Europas passivitet overfor truslene mot jødene på 1930- og 1940-tallet. EUs utenriksminister Catherine Ashton (bildet) sier hun finner koblingen upassende og støtende.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Avigdor Lieberman kom i går med harde uttalelser mot EU under Jerusalem Posts årlige diplomatikonferanse, etter å ha rettet enda hardere skyts mot dem under et radiointervju tirsdag.

– Mange utenriksministere i EU ignorerer simpelthen virkeligheten. Ødeleggelsen av Israel er ikke noe annet enn en selvfølge for dem, sa han på diplomatikonferansen.

Israel blir ofret av EU i islamismens klør, slik Tsjekkoslovakia ble det i nazistenes klør før 2. verdenskrig – også det av Europa, la han til. Under intervjuet med Israel Radio skal han også ha trukket linjer mellom Europas holdning til jøder under krigen, til deres holdninger mot Israel i dag. En sammenlikning som fikk flere israelske politikere til å rette kraftig kritikk mot Lieberman onsdag.

Tause Europa
– Jeg er ikke fornøyd med Europas posisjon, som nok en gang i historien ignorerer de oppfordringer som kommer om å ødelegge staten Israel. Europa forholder seg tause. […] Vi har allerede gått igjennom dette med Europa en gang tidligere, ved slutten av 30-årene og i 40-årene, sa han.

Lieberman ble så spurt om EU er antisemittiske.

– Det er ikke et antisemittisk motiv, men det er snarere det smale behovet som kalles «interesser». De ofrer alle verdier til fordel for sine interesser. Det gjorde de også på 40-tallet. De visste allerede fra starten av 40-årene hva som skjedde i konsentrasjonsleirene, hva som skjedde med jødene, men gjorde ingenting med det. I dag må de innrømme at de selv på 30-tallet forhindret jøder fra å flykte til Israel, sa Lieberman. Storbritannia hadde på 1930-tallet strenge begrensninger for hvor mange jøder som årlig fikk slippe inn i mandatområdet.

«Støtende» uttalelser
Men torsdag var det EU sin tur til å reagere. Utenriksminister Catherine Ashton fordømte Israel Beiteinu-lederens utspill som «støtende».

– Liebermans referanser til Europa på 1940-tallet i denne konteksten, er upassende og støtende for europeere, sa hennes talskvinne Maja Kocijancic.

Ashton skal være «forferdet» over Liebermans uttalelser.

– Europas forpliktelse til Israels sikkerhet kan ikke betviles, la hun til.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart