Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Lieberman mener Europa ofrer Israel til islamistene

EUs utenriksminister Catherine Ashton (Foto: EUs utenriksdepartement)
EUs utenriksminister Catherine Ashton (Foto: EUs utenriksdepartement)
- Nok en gang ignorerer Europa oppfordringer som kommer om å ødelegge Israel, sier utenriksminister Avigdor Lieberman. Han trekker paralleller til Europas passivitet overfor truslene mot jødene på 1930- og 1940-tallet. EUs utenriksminister Catherine Ashton (bildet) sier hun finner koblingen upassende og støtende.

Avigdor Lieberman kom i går med harde uttalelser mot EU under Jerusalem Posts årlige diplomatikonferanse, etter å ha rettet enda hardere skyts mot dem under et radiointervju tirsdag.

– Mange utenriksministere i EU ignorerer simpelthen virkeligheten. Ødeleggelsen av Israel er ikke noe annet enn en selvfølge for dem, sa han på diplomatikonferansen.

Israel blir ofret av EU i islamismens klør, slik Tsjekkoslovakia ble det i nazistenes klør før 2. verdenskrig – også det av Europa, la han til. Under intervjuet med Israel Radio skal han også ha trukket linjer mellom Europas holdning til jøder under krigen, til deres holdninger mot Israel i dag. En sammenlikning som fikk flere israelske politikere til å rette kraftig kritikk mot Lieberman onsdag.

Tause Europa
– Jeg er ikke fornøyd med Europas posisjon, som nok en gang i historien ignorerer de oppfordringer som kommer om å ødelegge staten Israel. Europa forholder seg tause. […] Vi har allerede gått igjennom dette med Europa en gang tidligere, ved slutten av 30-årene og i 40-årene, sa han.

Lieberman ble så spurt om EU er antisemittiske.

– Det er ikke et antisemittisk motiv, men det er snarere det smale behovet som kalles «interesser». De ofrer alle verdier til fordel for sine interesser. Det gjorde de også på 40-tallet. De visste allerede fra starten av 40-årene hva som skjedde i konsentrasjonsleirene, hva som skjedde med jødene, men gjorde ingenting med det. I dag må de innrømme at de selv på 30-tallet forhindret jøder fra å flykte til Israel, sa Lieberman. Storbritannia hadde på 1930-tallet strenge begrensninger for hvor mange jøder som årlig fikk slippe inn i mandatområdet.

«Støtende» uttalelser
Men torsdag var det EU sin tur til å reagere. Utenriksminister Catherine Ashton fordømte Israel Beiteinu-lederens utspill som «støtende».

– Liebermans referanser til Europa på 1940-tallet i denne konteksten, er upassende og støtende for europeere, sa hennes talskvinne Maja Kocijancic.

Ashton skal være «forferdet» over Liebermans uttalelser.

– Europas forpliktelse til Israels sikkerhet kan ikke betviles, la hun til.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart