Foto: Skjermdump fra Haaretz.com
Foto: Skjermdump fra Haaretz.com

Mener valgreklame til høyre-orientert parti er «rasistisk»

Valgkomiteen i Israel har lagt ned forbud mot et valgkamp-slagord til det høyre-orienterte partiet Otzma Le'Israel. De mener hensikten med slagordet er å henge ut den arabiske minoriteten i Israel. Partiet selv reagerer på vedtaket.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Israel er et liberalt demokrati når det kommer til ytringsfrihet. For eksempel er det, i motsetning til for eksempel Frankrike, ikke generelt straffbart å ytre rasistiske eller antisemittiske holdninger. Men israelere er underlagt sensur på to områder: 1. Militære saker som ved offentliggjøring kan true landets sikkerhet, og 2. Politiske partier er underlagt sensur under valgkampen og kan ikke spre rasehat eller love ting de ikke under noen omstendigheter kan holde.

Som eksempel på det siste lovet ledere for det religiøse Shas-partiet under valgkampen i 2006, at de som som stemte på partiet ville komme til himmelen, mens de som stemte annerledes ville havne i helvete. Rabbiner Ovadia Yosef, som kom med «himmel-uttalelsene», ble senere underlagt sensur av valgkomiteen for å ha kommet med valgløfter som ikke er mulige å etterkomme.

– Rasisme mot arabere
Også under denne valgkampen har sensuren blitt tatt i bruk. Det religiøse og høyre-ekstreme partiet Otzma Le’Israel (som trolig ikke vil komme inn i Knesset) har ført en valgkampanje som «er ment å undergrave én enkelt gruppe i staten Israel – den arabiske befolkningen», heter det i konklusjonen til den sentrale valgkomiteen.

Kampanjematerialet de reagerer på er noen plakater som partiet har klistret på busser. Hovedordet er «Lojalitet», som står skrevet med store bokstaver på arabisk. Under «Lojalitet» står det med hebraiske tegn: «Uten plikter, følger ingen (sivile) rettigheter». Med andre ord skal partiet angivelig kreve at de arabiske innbyggerne skal være lojale overfor staten Israel, for å kunne nyte av de statlige velferdsgodene.

Det kan sees på som en ekstremversjon av det som skjedde i Norge med Arne Treholt, etter at han ble dømt for å ha spionert på vegne av KGB. Treholt ble, på grunn av sin illojalitet mot Norge, fratatt sine trygde- og pensjonsrettigheter. Forskjellen er at Otzma Le’Israel tilsynelatende ønsker at dette skal gjelde som en generell regel for alle innbyggere (og kanskje særlig arabiske?) som er illojale mot staten Israel.

Forsvarer seg
Reklamekampanjen ble forbudt etter at fem israelske menneskerettighetsaktivister klagde den inn for valgkomiteen og hevdet at den «villeder befolkningen rundt statusen til menneskerettighetene i en demokratisk stat».

Partiets to Knesset-representanter, Aryeh Eldad og Michael Ben Ari, hevder at reklamen slett ikke er ment å være rasistisk. De ønsker lojalitet fra alle borgere, uavhengig av rase eller religiøs tilhørighet.

– Det er nesten ikke til å tro at bruk av et av de offisielle språkene i Israel, vil bli sett på som rasistisk. Dette er en legitim kampanje. Vi ønsker å anke dette grusomme vedtaket, som rammer ytringsfriheten, sier de.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart