Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

– Drepte du en jøde, var det en god gjerning

Den iranske jøden Daniel Magrufta (bildet) ble trolig drept etter å ha "vanæret" sin kjærestes familie. (Foto: Skjermdump fra Times of Israel)
Den iranske jøden Daniel Magrufta (bildet) ble trolig drept etter å ha "vanæret" sin kjærestes familie. (Foto: Skjermdump fra Times of Israel)
Den iranske jøden Daniel Mahgerefteh (24) ble drept i forrige uke. Ifølge anonyme kilder blant Irans jøder var hans ikke-jødiske kjæreste involvert i drapet. I stedet for straff skal hun ha fått skryt av politiet.

Daniel Magrufta er sønnen til en av de rikeste jødiske familiene i Iran. I tiden før han ble drept hadde han stevnemøter med en ikke-jødisk kvinne. Denne jentas far er medlem av Irans revolusjonsgarde, skriver Jerusalem Post.

Kilder i det lokale jødiske samfunnet mistenker at kvinnen selv var delaktig i drapet på Magrufta. Under avhør hos politiet skal de ha sagt til henne at «dersom du var involvert i drapet på en jøde, gjorde du en god gjerning».

Drept for å ha «vanæret» hennes familie
Til Times of Israel forklarer den iranske jøden Armin Avi Kreuznacher, som nå lever i eksil i Tyskland, at mannen ble drept fordi han nektet å gifte seg med henne etter at de hadde hatt et intimt forhold.

– Mordet ble utført som hevn som følge av at familien [hennes] ble satt i vanære, sier han.

Iranske myndigheter og politiet fastholder at Magrufta ble drept under et innbrudd i hjemmet hans. De skal ha arrestert en mann som har innrømmet forholdene. Menashe Amir, en ekspert på jødene i Iran, mener myndighetenes framstilling av saken inneholder flere feil.

Drapet på Daniel Mahgerefteh skremmer jødene i Iran. Senest i november ble en 57 år gammel jødisk kvinne brutalt knivstukket til døde av muslimske angripere i byen Isfahan. Offerets familie sier det var et religiøst motivert drap, hvor en eiendomskonflikt ble brukt som påskudd for udåden.

Tall fra iranske myndigheter viser at det er i underkant av 9000 jøder igjen i Iran. Flere titalls tusen  jøder har forlatt  Iran etter den islamske revolusjonen i 1979.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart