Den iranske jøden Daniel Magrufta (bildet) ble trolig drept etter å ha "vanæret" sin kjærestes familie. (Foto: Skjermdump fra Times of Israel)
Den iranske jøden Daniel Magrufta (bildet) ble trolig drept etter å ha "vanæret" sin kjærestes familie. (Foto: Skjermdump fra Times of Israel)

– Drepte du en jøde, var det en god gjerning

Den iranske jøden Daniel Mahgerefteh (24) ble drept i forrige uke. Ifølge anonyme kilder blant Irans jøder var hans ikke-jødiske kjæreste involvert i drapet. I stedet for straff skal hun ha fått skryt av politiet.

Daniel Magrufta er sønnen til en av de rikeste jødiske familiene i Iran. I tiden før han ble drept hadde han stevnemøter med en ikke-jødisk kvinne. Denne jentas far er medlem av Irans revolusjonsgarde, skriver Jerusalem Post.

Kilder i det lokale jødiske samfunnet mistenker at kvinnen selv var delaktig i drapet på Magrufta. Under avhør hos politiet skal de ha sagt til henne at «dersom du var involvert i drapet på en jøde, gjorde du en god gjerning».

Drept for å ha «vanæret» hennes familie
Til Times of Israel forklarer den iranske jøden Armin Avi Kreuznacher, som nå lever i eksil i Tyskland, at mannen ble drept fordi han nektet å gifte seg med henne etter at de hadde hatt et intimt forhold.

– Mordet ble utført som hevn som følge av at familien [hennes] ble satt i vanære, sier han.

Iranske myndigheter og politiet fastholder at Magrufta ble drept under et innbrudd i hjemmet hans. De skal ha arrestert en mann som har innrømmet forholdene. Menashe Amir, en ekspert på jødene i Iran, mener myndighetenes framstilling av saken inneholder flere feil.

Drapet på Daniel Mahgerefteh skremmer jødene i Iran. Senest i november ble en 57 år gammel jødisk kvinne brutalt knivstukket til døde av muslimske angripere i byen Isfahan. Offerets familie sier det var et religiøst motivert drap, hvor en eiendomskonflikt ble brukt som påskudd for udåden.

Tall fra iranske myndigheter viser at det er i underkant av 9000 jøder igjen i Iran. Flere titalls tusen  jøder har forlatt  Iran etter den islamske revolusjonen i 1979.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart