Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Morsi-medarbeider: – Holocaust er en amerikansk løgn

Egypts president Mohamed Morsi (Foto: EEAS)
Egypts president Mohamed Morsi (Foto: EEAS)
En nær medarbeider av Egypts president Mohammed Morsi, som utnevner redaktører til alle de statlige egyptiske avisene, mener Holocaust er en amerikansk bløff, rapporterer Fox News.

Mannen bak uttalelsen er Fathi Shihab-Eddim. Han er ansvarlig for å utnevne redaktører til alle de statlige egyptiske avisene. Shihab-Eddim mener det er amerikanske etterretningstjenester som har produsert løgnen om Holocaust. De 6 millioner jødene som ble drept av nazistene flyttet egentlig til USA. For å strø ekstra salt i såret kom Morsis medarbeider med kommentaren på Den internasjonale minnedagen for Holocaust, årsdagen for frigjøringen av Auschwitz 27. januar, skriver Fox News.

– Holocaust-myten er en industri som USA har funnet på […] Amerikanske etterretningstjenester, i samarbeid med de allierte nasjonene under andre verdenskrig, skapte dette for å ødelegge imaget til deres motstandere i Tyskland og rettferdiggjøre krig og massive ødeleggelser mot militære og sivile hos fiendene, særlig da de bombet Hiroshima og Nagasaki med atombomben, skal han ha sagt.

 

Følger presidentens eksempel

Avsløringer i mediene de siste ukene viser at president Morsi selv ikke er fremmed for konspiratorisk tankegods, verken før eller nå. Under et møte med amerikanske senatorer forrige uke hevdet han at mediene i USA er styrt av jøder og at det er derfor avsløringene av hans jødehat-uttalelser i 2010 har fått så stor oppmerksomhet.

Mohammed ElBaradei, en ledende skikkelse i den sekulære egyptiske opposisjonen og tidligere leder av Det internasjonale atomenergibyrået, har fordømt uttalelsene til Morsi.

– Vi vet alle at disse uttalelsene ikke ble tatt ut av noen kontekst og at disse påstandene er veldig vanlige blant store grupper religiøse ledere og medlemmer av islamistgrupper. I tillegg til kommentarene i seg selv, ber jeg den personen som sa dem om å på modig vis enten innrømme deres virkelige synspunkter i Det muslimske brorskap og blant deres støttespillere, eller innrømme at de har tatt feil alle disse årene, sier ElBaradei.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart