Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Egypts president Mohamed Morsi (Foto: EEAS)
Egypts president Mohamed Morsi (Foto: EEAS)

Morsi-medarbeider: – Holocaust er en amerikansk løgn

En nær medarbeider av Egypts president Mohammed Morsi, som utnevner redaktører til alle de statlige egyptiske avisene, mener Holocaust er en amerikansk bløff, rapporterer Fox News.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Mannen bak uttalelsen er Fathi Shihab-Eddim. Han er ansvarlig for å utnevne redaktører til alle de statlige egyptiske avisene. Shihab-Eddim mener det er amerikanske etterretningstjenester som har produsert løgnen om Holocaust. De 6 millioner jødene som ble drept av nazistene flyttet egentlig til USA. For å strø ekstra salt i såret kom Morsis medarbeider med kommentaren på Den internasjonale minnedagen for Holocaust, årsdagen for frigjøringen av Auschwitz 27. januar, skriver Fox News.

– Holocaust-myten er en industri som USA har funnet på […] Amerikanske etterretningstjenester, i samarbeid med de allierte nasjonene under andre verdenskrig, skapte dette for å ødelegge imaget til deres motstandere i Tyskland og rettferdiggjøre krig og massive ødeleggelser mot militære og sivile hos fiendene, særlig da de bombet Hiroshima og Nagasaki med atombomben, skal han ha sagt.

 

Følger presidentens eksempel

Avsløringer i mediene de siste ukene viser at president Morsi selv ikke er fremmed for konspiratorisk tankegods, verken før eller nå. Under et møte med amerikanske senatorer forrige uke hevdet han at mediene i USA er styrt av jøder og at det er derfor avsløringene av hans jødehat-uttalelser i 2010 har fått så stor oppmerksomhet.

Mohammed ElBaradei, en ledende skikkelse i den sekulære egyptiske opposisjonen og tidligere leder av Det internasjonale atomenergibyrået, har fordømt uttalelsene til Morsi.

– Vi vet alle at disse uttalelsene ikke ble tatt ut av noen kontekst og at disse påstandene er veldig vanlige blant store grupper religiøse ledere og medlemmer av islamistgrupper. I tillegg til kommentarene i seg selv, ber jeg den personen som sa dem om å på modig vis enten innrømme deres virkelige synspunkter i Det muslimske brorskap og blant deres støttespillere, eller innrømme at de har tatt feil alle disse årene, sier ElBaradei.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart