Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sunday Times beklager Netanyahu-karrikatur

Karikaturtegningen som stod på trykk i Sunday Times 27. januar. Avisen har nå beklaget "feiltakelsen".
Karikaturtegningen som stod på trykk i Sunday Times 27. januar. Avisen har nå beklaget "feiltakelsen".
Søndag for én uke siden - på minnedagen for Holocaust - trykket Sunday Times en grov karrikatur av Benjamin Netanyahu. I gårsdagens utgave kom beklagelsen.

På minnedagen for frigjøringen av Auschwitz søndag 27. januar, publiserte Sunday Times karrikaturtegningen kalt «Det israelske valget – vil sementeringen av fredsprosessen fortsette?», som ble tegnet av Gerard Scarfe. Mange har kritisert den for å være antisemittisk. I går kom den britiske avisen med en offisiell beklagelse og innrømmet at de hadde «krysset en grense».

– Det er én ting at en avis angriper og karrikerer en leder – og det er legitimt å angripe israelske ledere i karrikaturtegninger som alle andre. Men det er en annen ting å reflektere i en karrikatur, selv uten hensikt, historisk ikonografi som oppfordrer til forfølgelse eller er antisemittisk. Bildet av Benjamin Netanyahu, som viser ham velte seg i palestinernes blod, krysset en grense. Bildet ville vært en feil på hvilken som helst dag, men at sist søndag var en minnedag for Holocaust forsterket feiltakelsen. Vi forstår derfor at vi har forårsaket store krenkelser, på tross av at det ikke var vår hensikt, som trakk veksler på en dag som markerte en av de verste onder i menneskelig historie, skriver de i beklagelsen.

– Sunday Times fordømmer antisemittisme og rasisime i alle former og vi burde aldri ha krenket det jødiske folk, eller noen annen etnisk gruppe. Publiseringen fra forrige uke var en svært stor feil, legger avisen til.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart