Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Illustrasjon: Patrick Feller, flickr.com
Illustrasjon: Patrick Feller, flickr.com

30 prosent flere antisemittiske episoder i verden i fjor

En undersøkelse viser at antallet antisemittiske hendelser i verden økte med 30 prosent fra 2011 til 2012.

Det er Den europeisk-jødiske kongress (EJC) som står bak undersøkelsen, i samarbeid med Universitetet i Tel Aviv. Økningen skyldes blant annet Europas økonomiske krise og det dødelige angrepet på jødiske skolebarn i den franske byen Toulouse, mener de.

– Det virker som at i stedet for at Toulouse-angrepene sjokkerte systemet, har det hatt motsatt effekt. Kanskje til og med gjort at terrorgrupper i Europa har blitt enda modigere, sier Moshe Kantor, president i EJC.

Verst ut i Europa kommer Ungarn, der antisemittismen øker kraftig. Forfatterne av rapporten ser en trend som skjer «i sammenheng med politisk vekst for partier på ekstrem høyreside og et høyt nivå med antisemittiske utslag, inkludert hendelser som inneholdt vold og vandalisering.» I Hellas og Ukraina skal trenden være svært lik, der høyreorienterte partier oppvigler folk med sin antisemittiske retorikk.

I de 34 landene som undersøkelsen har tatt for seg har det forekommet 686 angrep – alt fra vandalisering av synagoger og gravplasser, samt fysisk vold. I 2011 var tallet 526 angrep, etter en nedgang i løpet av de forgående to år, skriver Times of Israel.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart