Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Israel har absolutt rett til selvforsvar

Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle (Foto: Michael Thurm, flickr.com)
Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle (Foto: Michael Thurm, flickr.com)
Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle kom med et sterkt forsvar av Israels rett til å forsvare seg selv, da han mandag talte til Jødisk verdenskongress.

– Først blir jøder og andre minoriteter angrepet. Men til slutt blir hele samfunnet angrepet av ondskap, uttalte Guido Westerwelle mandag.

Tysklands utenriksminister talte på Jødisk verdenskongress i Ungarn og fikk stående applaus for sine uttalelser mot antisemittisme. Westerwelle tok til orde for å stanse den med roten gjennom rett utdanning, styrke historieforskningen og demokratiske verdier.

– Antisemittisme har ingen plass, enten det er i Berlin, i Budapest eller noe annet sted i verden. Vi må angripe roten av problemet som forårsaker antisemittisme, utdanne befolkningen om Holocaust og fremme forskning. Denne kampen handler om å bevare felles verdier, om å stå opp for frihet, for menneskerettigheter og for vår verdighet, forklarte Weiderwelle.

Han fortsatte med å snakke om de tette båndene som Tyskland og Israel har hatt etter andre verdenskrig, skriver Times of Israel. Westerwelle beskrev dem som «historiske» og basert på felles verdier.

– Vi må ikke glemme at Israel er det eneste selvoppholdende og fungerende demokratiet i Midtøsten. […] Tyskland står ved sin forpliktelse på Israels sikkerhet. La meg legge til: Israel har en legitim rett til å forsvare seg selv, sa utenriksministeren.

Trusselen fra Iran er spesielt en trussel for Israel, men også for hele verden, uttrykte Westerwelle.

– Vi kan ikke og vil ikke akseptere et Iran med atomvåpen. Det er en trussel mot stabiliteten i hele regionen. Det kan føre til et atomkappløp og sette det internasjonale ikke-spredningsregimet i fare, la utenriksministeren til.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart