Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle (Foto: Michael Thurm, flickr.com)
Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle (Foto: Michael Thurm, flickr.com)

– Israel har absolutt rett til selvforsvar

Tysklands utenriksminister Guido Westerwelle kom med et sterkt forsvar av Israels rett til å forsvare seg selv, da han mandag talte til Jødisk verdenskongress.

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

– Først blir jøder og andre minoriteter angrepet. Men til slutt blir hele samfunnet angrepet av ondskap, uttalte Guido Westerwelle mandag.

Tysklands utenriksminister talte på Jødisk verdenskongress i Ungarn og fikk stående applaus for sine uttalelser mot antisemittisme. Westerwelle tok til orde for å stanse den med roten gjennom rett utdanning, styrke historieforskningen og demokratiske verdier.

– Antisemittisme har ingen plass, enten det er i Berlin, i Budapest eller noe annet sted i verden. Vi må angripe roten av problemet som forårsaker antisemittisme, utdanne befolkningen om Holocaust og fremme forskning. Denne kampen handler om å bevare felles verdier, om å stå opp for frihet, for menneskerettigheter og for vår verdighet, forklarte Weiderwelle.

Han fortsatte med å snakke om de tette båndene som Tyskland og Israel har hatt etter andre verdenskrig, skriver Times of Israel. Westerwelle beskrev dem som «historiske» og basert på felles verdier.

– Vi må ikke glemme at Israel er det eneste selvoppholdende og fungerende demokratiet i Midtøsten. […] Tyskland står ved sin forpliktelse på Israels sikkerhet. La meg legge til: Israel har en legitim rett til å forsvare seg selv, sa utenriksministeren.

Trusselen fra Iran er spesielt en trussel for Israel, men også for hele verden, uttrykte Westerwelle.

– Vi kan ikke og vil ikke akseptere et Iran med atomvåpen. Det er en trussel mot stabiliteten i hele regionen. Det kan føre til et atomkappløp og sette det internasjonale ikke-spredningsregimet i fare, la utenriksministeren til.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart