Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Denne karikaturtegningen av Carlos Latuff lå ute på hjemmesidene til Flanderns utdanningsdepartement, som en hjelpeoppgave for ferske lærere.
Denne karikaturtegningen av Carlos Latuff lå ute på hjemmesidene til Flanderns utdanningsdepartement, som en hjelpeoppgave for ferske lærere.

Belgisk departement delte ut tegning som kobler Israel med Nazi-Tyskland

Utdanningsdepartementet i Flandern publiserte en øvingsoppgave for lærere hvor Israel ble sidestilt med Nazi-Tyskland. Tegningen ble fjernet etter at en lokal jødisk avis satte fokus på saken.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

I et utlevert materiale til lærere i Flandern-regionen var en karikaturtegning av brasilianske Carlos Latuff (se bildet over) inkludert. Tegningen trekker koblinger mellom jøder i konsentrasjonsleirer og situasjonen på Gaza-stripen.

Materialet ble fjernet, etter at det jødiske magasinet Joods Actueel publiserte en sak om det på mandag. Utdanningsdepartementet i Flandern ønsker ikke å kommentere saken, melder Times of Israel. Latuffs tegning er fra 2009.

Et annet forslag til lærerne, var et rollespill basert på følgende beskrivelse:

«Du sympatiserer med den radikale gruppen Hamas. Du bor på Gaza og arbeider i Israel. Du blir sjokkert over at en palestinsk jente blir slaktet ned av israelske soldater i skolegården. Israel benekter at de har skutt, men FN-representanter i Gaza indikerer det motsatte.»

I forrige uke hevdet den belgiske avisen De Standaard en anklage mot israelske bosettere, at de «noen ganger forgifter palestinske brønner». Anklager om at jøder sprer gift er en gammel og symboltung konspirasjonsteori i antisemittismens historie.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart