Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Må skjule at de er jøder – i Europa

I Sverige avstår så mange som 49 prosent av jødene fra å bruke det religiøse hodeplagget kippah, for å ikke avsløre seg selv som jøde. (Illustrasjon: Emily Orpin, flickr.com)
Jøder i Tyskland blir anbefalt å droppe kippaen for å unngå å bli identifisert som jøder. (Illustrasjon: Emily Orpin, flickr.com)
Mange europeiske jøder våger ikke gå med tradisjonelle jødiske symboler eller å feire de jødiske helligdagene. De er redde for å bli avslørt som jøder, viser en ny undersøkelse.

EUs byrå for fundamentale rettigheter (FRA) har gjennomført en undersøkelse blant 5.100 jøder rundt om i ni av de ulike medlemslandene, for å undersøke hvordan en økende antisemittisme i Europa påvirker livene deres.

Et særlig høyt antall sier de ikke våger å bære en jødisk kippah, smykke med davidstjerne eller liknende symboler i offentligheten. I Sverige svarte 49 prosent at de ikke våger dette, mens tallene er 40 prosent i Frankrike og 36 prosent i Belgia. En annen undersøkelse som ble publisert sist uke, viser at rasistiske angrep på jøder i Frankrike har økt med 58 prosent siden i fjor, melder Jewish Telegraph Agency.

22 prosent av de 5.100 respondentene svarer at de prøver å unngå «jødiske tilstelninger eller steder», av frykt for sin egen sikkerhet. På spørsmål om graden av antisemittisme har økt i deres hjemland, svarer 91 prosent av respondentene fra Ungarn ja, 88 i Frankrike, 87 prosent i Belgia og 80 prosent i Sverige. Nesten like dramatiske er tallene for Tyskland, Italia og Storbritannia, der 60 prosent svarer ja.

30 prosent i Ungarn, 21 prosent i Frankrike og 16 prosent i Tyskland sier de har opplevd antisemittiske trakasseringer i løpet av de siste 12 månedene. 27 prosent av dem som har svart ja på dette spørsmålet, sier det var muslimer som stod bak.

 

Grunnlaget for Israel

Etter flere hundre år som minoritet i Europa og arabiske land, blir jødene fortsatt behandlet som fremmede. Det sier alt om behovet for en jødisk stat.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart