Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Selger krus med Hitler-bilder og hakekors til turister i Bulgaria

Kopper som selges i Bansko i Bulgaria, ifølge den israelske turisten Janna Kushnir. (Foto: Janna Kushnir, via ynetnews.com)
Kopper som selges i Bansko i Bulgaria, ifølge den israelske turisten Janna Kushnir. (Foto: Janna Kushnir, via ynetnews.com)
- Hva er galt med det? Hitler er god, fikk en sjokkert israelsk turist høre fra betjeningen på en av suvenirbutikkene i den bulgarske feriebyen Bansko.

Ynetnews.com forteller at den israelske kvinnen Janna Kushnir dro på en fem dager lang ferie til skisportstedet Bansko, 15 mil fra Bulgarias hovedstad Sofia, sammen med sin 13 år gamle sønn. Der gjorde hun den sjokkerende oppdagelsen at mange suvenirbutikker i byens hovedgate hadde krus med nazi-motiver som en godt synlig del av sitt sortiment.

Da hun og sønnen skulle handle suvenirer på turens siste dag, fant de hyller med krus dekorert med bilder av Adolf Hitler og av hakekorssymbolet inne på butikken de hadde valgt. Kushnir er selv datter av en overlevende etter Holocaust. Da hun spurte betjeningen på butikken om ikke det var forbudt å selge slike gjenstander, fikk hun til svar:

– Hva er galt med det? Hitler er god.

– Da jeg så krusene, så jeg for meg en nazist stående foran meg, sier Kushnir, og forteller at hun forlot butikken i sjokktilstand, bare for å oppdage at de andre butikkene i den samme gaten også stilte ut lignende gjenstander i sine hyller.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart