Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

North London Collegiate School. (Foto: Skolens hjemmeside Nlcs.org.uk.)
North London Collegiate School. (Foto: Skolens hjemmeside Nlcs.org.uk.)

Britisk lærer ville sende jødisk elev ”til gasskamrene”

Sjokkerte medelever var vitne til at en lærer ved den prestisjetunge jenteskolen North London Collegiate School truet med å sende ei 18 år gammel jødisk jente ”til et av gasskamrene deres”.

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Læreren kom med kommentaren som irettesettelse av jenta for å ha sneket i matkøen i skolens kantine i lunsjpausen.

– Ikke gjør det, ellers må jeg sende deg bakerst i køen, eller til et av gasskamrene deres, sa læreren ifølge den britiske avisen Daily Mail, som har intervjuet jentas far.

Faren forteller at en rekke medelever hørte hva som ble sagt, og var sjokkerte over det de hørte.

 

Ingen beklagelse fra skolen

Læreren underviser ikke i jentas klasse, og har ikke noen personlig relasjon til henne. Læreren skal ha bedt jenta om unnskyldning privat, men skolen nekter å etterkomme et ønske fra jentas foreldre om å beklage uttalelsen offentlig. Skolen vil heller ikke opplyse hvilke reaksjoner de vil foreta overfor den aktuelle læreren. Foreløpig har skolen sagt følgende i en offentlig uttalelse:

”North London Collegiate School er stolt av sin rike, multikulturelle historie, og verdsetter likeverd og mangfold innenfor skolefellesskapet. Skolen ble nylig gjort oppmerksom på en anklage om en støtende uttalelse fra et medlem av staben. Skolen iverksatte straks en etterforskning. Etter å ha nådd en konklusjon og søkt juridisk spesialrådgivning, ble det tatt passende skritt”.

 

– Støtende og uhørt

Saken er blitt rapportert av en annen familie til Community Security Trust, en organisasjon som arbeider for å bekjempe antisemittisme i Storbritannia.

– Dette ville vært en svært støtende kommentar under enhver omstendighet, men at den ble rettet mot en elev fra en lærer er uhørt og gjør det hele enda verre, sier Mark Gardner, organisasjonens kommunikasjonsdirektør.

North London Collegiate School er kjent som en av landets beste skoler, og elevene i de videregående trinnene betaler nesten 60.000 kroner per termin i skoleavgift. Mellom 20 og 25 prosent av elevene ved skolen er jødiske.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart