Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

North London Collegiate School. (Foto: Skolens hjemmeside Nlcs.org.uk.)
North London Collegiate School. (Foto: Skolens hjemmeside Nlcs.org.uk.)

Britisk lærer ville sende jødisk elev ”til gasskamrene”

Sjokkerte medelever var vitne til at en lærer ved den prestisjetunge jenteskolen North London Collegiate School truet med å sende ei 18 år gammel jødisk jente ”til et av gasskamrene deres”.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Læreren kom med kommentaren som irettesettelse av jenta for å ha sneket i matkøen i skolens kantine i lunsjpausen.

– Ikke gjør det, ellers må jeg sende deg bakerst i køen, eller til et av gasskamrene deres, sa læreren ifølge den britiske avisen Daily Mail, som har intervjuet jentas far.

Faren forteller at en rekke medelever hørte hva som ble sagt, og var sjokkerte over det de hørte.

 

Ingen beklagelse fra skolen

Læreren underviser ikke i jentas klasse, og har ikke noen personlig relasjon til henne. Læreren skal ha bedt jenta om unnskyldning privat, men skolen nekter å etterkomme et ønske fra jentas foreldre om å beklage uttalelsen offentlig. Skolen vil heller ikke opplyse hvilke reaksjoner de vil foreta overfor den aktuelle læreren. Foreløpig har skolen sagt følgende i en offentlig uttalelse:

”North London Collegiate School er stolt av sin rike, multikulturelle historie, og verdsetter likeverd og mangfold innenfor skolefellesskapet. Skolen ble nylig gjort oppmerksom på en anklage om en støtende uttalelse fra et medlem av staben. Skolen iverksatte straks en etterforskning. Etter å ha nådd en konklusjon og søkt juridisk spesialrådgivning, ble det tatt passende skritt”.

 

– Støtende og uhørt

Saken er blitt rapportert av en annen familie til Community Security Trust, en organisasjon som arbeider for å bekjempe antisemittisme i Storbritannia.

– Dette ville vært en svært støtende kommentar under enhver omstendighet, men at den ble rettet mot en elev fra en lærer er uhørt og gjør det hele enda verre, sier Mark Gardner, organisasjonens kommunikasjonsdirektør.

North London Collegiate School er kjent som en av landets beste skoler, og elevene i de videregående trinnene betaler nesten 60.000 kroner per termin i skoleavgift. Mellom 20 og 25 prosent av elevene ved skolen er jødiske.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart