Israel og Ukraina

Israelkonferansen i Drammen 13.-15. mai

Det er omlag ti ganger så mange muslimer som jøder i Frankrike, men langt jøder enn muslimer blir ofre for rasistisk motiverte angrep. (Illustrasjonsfoto: jay-chili, flickr.com)
Det er omlag ti ganger så mange muslimer som jøder i Frankrike, men langt jøder enn muslimer blir ofre for rasistisk motiverte angrep. (Illustrasjonsfoto: jay-chili, flickr.com)

Antisemittisme i Frankrike

Jødene utgjør mindre enn én prosent av befolkningen i Frankrike, men 40 prosent av rasistisk motivert vold i landet er rettet mot dem.

Onsdag 16. april 2014 hadde den engelske dagsrevyen på IBA (Israels «NRK») et innslag om økningen i antisemittiske hendelser i Frankrike. Det får flere jøder til å flytte fra Frankrike til Israel:

I januar og februar 2014 flyttet 900 jøder til Israel, mens det bare gjaldt 300 i 2013. 3300 jøder flyttet i hele 2013. mot 1900 i 2012.

Frankrike offentliggjør ikke statistikken over hvilken religion de som utfører rasistiske angrep, har. Men ifølge professor Robert Wistrich ved Hebrew University i Jerusalem, er minst tre firedeler av angrepene på franske jøder utført av muslimer, særlig de mest voldelige. Det er mest muslimske arabere, men noen ganger også muslimer fra Vest-Afrika.

Jødene utgjør mindre enn én prosent av befolkningen i Frankrike, men 40 prosent av rasistisk motivert vold i landet er rettet mot dem. Selv om det er ca. ti ganger så mange muslimer som jøder i Frankrike, blir langt flere jøder enn muslimer ofre, også i absolutte tall.

For få år siden var det få jøder i Frankrike som snakket om å flytte til Israel. Nå er det et vanlig samtaleemne. Folk er blitt urolige for sin personlige sikkerhet. De føler at den franske staten har gode hensikter med hensyn til befolkningens og jødenes sikkerhet, men ikke er i stand til å kontrollere dette.

 

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart