Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Antisemittisme i Frankrike

Det er omlag ti ganger så mange muslimer som jøder i Frankrike, men langt jøder enn muslimer blir ofre for rasistisk motiverte angrep. (Illustrasjonsfoto: jay-chili, flickr.com)
Det er omlag ti ganger så mange muslimer som jøder i Frankrike, men langt jøder enn muslimer blir ofre for rasistisk motiverte angrep. (Illustrasjonsfoto: jay-chili, flickr.com)
Jødene utgjør mindre enn én prosent av befolkningen i Frankrike, men 40 prosent av rasistisk motivert vold i landet er rettet mot dem.

Onsdag 16. april 2014 hadde den engelske dagsrevyen på IBA (Israels «NRK») et innslag om økningen i antisemittiske hendelser i Frankrike. Det får flere jøder til å flytte fra Frankrike til Israel:

I januar og februar 2014 flyttet 900 jøder til Israel, mens det bare gjaldt 300 i 2013. 3300 jøder flyttet i hele 2013. mot 1900 i 2012.

Frankrike offentliggjør ikke statistikken over hvilken religion de som utfører rasistiske angrep, har. Men ifølge professor Robert Wistrich ved Hebrew University i Jerusalem, er minst tre firedeler av angrepene på franske jøder utført av muslimer, særlig de mest voldelige. Det er mest muslimske arabere, men noen ganger også muslimer fra Vest-Afrika.

Jødene utgjør mindre enn én prosent av befolkningen i Frankrike, men 40 prosent av rasistisk motivert vold i landet er rettet mot dem. Selv om det er ca. ti ganger så mange muslimer som jøder i Frankrike, blir langt flere jøder enn muslimer ofre, også i absolutte tall.

For få år siden var det få jøder i Frankrike som snakket om å flytte til Israel. Nå er det et vanlig samtaleemne. Folk er blitt urolige for sin personlige sikkerhet. De føler at den franske staten har gode hensikter med hensyn til befolkningens og jødenes sikkerhet, men ikke er i stand til å kontrollere dette.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart