Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Antisemittisk voldtekt i Frankrike

Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve bekrefter at ran og voldtekt mandag var antisemittisk motivert. (Foto: Parti Socialiste / Flickr.com)
Frankrikes innenriksminister Bernard Cazeneuve bekrefter at ran og voldtekt mandag var antisemittisk motivert. (Foto: Parti Socialiste / Flickr.com)
Franske myndigheter er ikke i tvil om at gjerningsmennene som brøt seg inn hos et jødisk par i en forstad til Paris, ranet dem og voldtok kvinnen, var motivert av antisemittisme. Det opplyser landets innenriksminister Bernard Cazeneuve.

– Den antisemittiske forbindelsen anses å være bevist, sier Cazeneuve ifølge Times of Israel og nyhetsbyrået AFP.

Han opplyser at det jødiske parets hjem ble valgt ut av gjerningsmennene basert på en forestilling om at ”å være jødisk, betyr å ha penger”.

Angrepet mot den 19 år gamle kvinnen og den 21 år gamle mannen fant sted mandag i deres hjem i forstaden Creteil utenfor Paris. Tre gjerningsmenn væpnet med skytevåpen tvang seg inn i leiligheten der det unge paret bor. Leiligheten eies av mannens foreldre. Gjerningsmennene tvang til seg parets kredittkort og koder, og en av dem gikk og tok ut penger fra en minibank mens en annen voldtok kvinnen, og den tredje bevoktet mannen hennes. Overfallsmennene sa til paret at de ikke måtte forsøke å late som om de ikke hadde penger, fordi de visste at de var jøder, fortalte ofrene etterpå.

Tre personer er pågrepet under mistanke for å stå bak ugjerningen. Påtalemyndigheten mistenker de samme tre mennene for å ha stått bak et angrep på en 70 år gammel jødisk mann som ble hardt forslått i hjemmet sitt i den samme forstaden 10. november, også av antisemittiske årsaker.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart