Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Imamen Hajj Saeed taler i moskeen Masjid Al-Faruq i København. (Foto: Skjermdump fra MEMRI / YouTube)
Imamen Hajj Saeed taler i moskeen Masjid Al-Faruq i København. (Foto: Skjermdump fra MEMRI / YouTube)

”Dere vet hva Muhammed gjorde med jødene? Han førte krig mot dem!”

Dansk imam advarte mot ”dialog med jøder” dagen før terrorangrepene i København.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Imamen Hajj Saeed fra moskeen Masjid Al-Faruq i Heimdalsgade i København talte fredag 13. februar om hvorfor han er imot dialog mellom religioner. I talen gikk imamen ut med en kraftig advarsel mot å gå i dialog med jøder, og formante forsamlingen om at deres profet Muhammed ikke bedrev religionsdialog, men heller førte krig mot jøder som ikke ville omvende seg til islam.

Imamen uttalte:

– Vår profet Muhammed hadde jødiske naboer i Medina. Oppfordret han til tette forbindelser, harmoni og dialog med dem, slik som FN og de som går inn for å forsone sannhet med løgn gjør? Eller oppfordret han dem til å tilbe Allah? Da de var ulydige, og ikke ville ta imot oppfordringen – vel, dere vet hva han gjorde med dem. Han førte krig mot jødene.

I den radikale talen gjorde imamen det også klart at han mener alle som foretrekker ”menneskeskapte lover” fremfor islams sharilover, er å betrakte ”på nivå med villdyr”.

Ifølge Berlingske Tidende er moskeen der talen ble holdt et tilholdssted for bevegelsen Hizb Ut-Tahrir, en islamistisk bevegelse som arbeider for å opprette et verdensvidt sunnimuslimsk kalifat med sharia som lovgivning. Flagget deres er synlig bak imamen i videoen. Det er bevegelsens skandinaviske avdeling som har gjort talen tilgjengelig på internett, og MEMRI har oversatt utdrag fra den til engelsk.

Allerede i 2011 kom det frem at denne bevegelsen etter alt å dømme har etterfølgere også i Norge. VG skrev den gangen at gruppen vil henrette konvertitter og nekte ikke-muslimer stemmerett.

Hizb Ut-Tahrir har denne uken oppfordret muslimer til ikke å ta avstand fra terrorhandlingene i København, men i stedet ”sette tingene i riktig kontekst”.

Dagen etter at talen ble holdt, gjennomførte terroristen Omar Abdel Hamid El-Hussein sine to angrep: Først mot deltakerne på et ytringsfrihetsarrangement i kulturhuset Krudttønden om lag klokken 16, der filmregissør Finn Nørrgaard ble drept. Så mot det jødiske samfunnets synagoge om lag klokken ett på natten, der samfunnets egen frivillige sikkerhetsvakt Dan Uzan ble drept.

Her kan du se video av imamens tale:

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart