Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Ukjente hackere angrep Miff.no i går, samtidig som gruppen Anonymous hadde erklært massive angrep mot israelske nettsteder. (Illustrasjonsfoto: Powtac / Flickr.com / CC)
Ukjente hackere angrep Miff.no i går, samtidig som gruppen Anonymous hadde erklært massive angrep mot israelske nettsteder. (Illustrasjonsfoto: Powtac / Flickr.com / CC)

Miff.no forsøkt angrepet

Tirsdag forsøkte datahackere å sette Miff.no ut av spill. Det førte til flere korte perioder med problemer med visningen av siden i løpet av dagen og kvelden. Angrepet kom samme dag som hackergruppe hadde annonsert "elektronisk Holocaust".

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Miff.no opplevde tirsdag unormalt høy belastning på serveren siden er tilknyttet, noe som periodevis påvirket sidens lastetid, og til tider gjorde den helt utilgjengelig. Etter ekstraordinære sikkerhetstiltak ble det konstatert at problemene var forårsaket av et organisert angrep. Våre datasikkerhetspartnere lyktes i å avskjære angrepet. Trafikken mot serveren normaliserte seg ved 22-tiden tirsdag kveld, og nettsiden har etter dette fungert som normalt.

Angrepet kom samme dag som den anti-israelske hackergruppen Anonymous, eller Anonghost som de også kaller seg, hadde annonsert at de skulle angripe et stort antall israelske nettsteder. I en video som sirkulerte på internett i forkant, varslet de ”et elektronisk Holocaust”, der de ville ”utslette Israel fra cyberspace” tirsdag 7. april. Gruppen har brukt denne datoen til organiserte massive angrep mot Israel årlig siden 2013.

Dagen etter skriver Israel Hayom at en rekke offentlige israelske nettsteder ble forsøkt angrepet, men ingen av angrepene lyktes. Flere mindre nettsteder tilhørende organisasjoner, firmaer, artister og privatpersoner ble derimot satt ut av spill av hackerne.

Det er ikke kjent om angrepet mot Miff.no hadde noen direkte sammenheng med aksjonen til Anonymous /Anonghost.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart