Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Klesbutikken Hitler 2 ligger i Gaza by. (Foto: Skjermdump fra video på jpost.com)
Klesbutikken Hitler 2 ligger i Gaza by. (Foto: Skjermdump fra video på jpost.com)

Butikken heter Hitler 2

Utstillingsdukkene i den populære klesbutikken ”Hitler 2” er maskerte, og noen av dem har kniver teipet fast til antrekkene de viser fram.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Eieren av en klesbutikk i Gaza by har gjort et særegent navnevalg, og kalt butikken sin for ”Hitler 2”. Butikkeieren vil ikke la seg intervjue foran kamera. I butikken har han stilt ut maskerte utstillingsdukker væpnet med kniver i hendene.

Unge kunder i butikken sier til Reuters at de er tiltrukket av den fordi den utgjør et symbol på deres solidaritet med ”den pågående intifadaen”, altså bølgen av knivangrep og annen terror utført av palestinere mot jødiske israelere.

– Dette er en måte å vise støtte til folket vårt på Vestbredden, det å bruke kniver, masker og skjerf. Dette er en fin måte å tiltrekke folk på, det er fint og unikt, sier en 19 år gammel kunde om Hitler-butikkens utstilling.

– Jeg så reklame for butikken på Facebook, og ville komme innom fordi knivene, maskene og skjerfene er nå symboler for al-Aqsa-intifadaen. Jeg vil gjerne handle i butikken fordi jeg liker at den støtter folket vårt i Jerusalem og på Vestbredden, sier en 20-åring.

Butikken skal ha blitt godt kjent i Gaza takket være markedsføring på Facebook, der særlig bilder av de væpnede utstillingsdukkene er i sirkulasjon.

En annen 20-åring roser butikken spesielt for navnevalget.

– Butikken heter Hitler, og jeg liker ham fordi han var den mest antijødiske personen. De har gjort urett mot oss, de tok våre rettigheter i dette landet og etterlot oss uten noen ting. Nå er det bedre for oss å gå og dø, vi lever som de døde. Jeg liker klærne og navnet, det er fantastisk, sier han.

Se video fra butikken i nettutgaven av Jerusalem Post.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart