Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Butikken heter Hitler 2

Klesbutikken Hitler 2 ligger i Gaza by. (Foto: Skjermdump fra video på jpost.com)
Klesbutikken Hitler 2 ligger i Gaza by. (Foto: Skjermdump fra video på jpost.com)
Utstillingsdukkene i den populære klesbutikken ”Hitler 2” er maskerte, og noen av dem har kniver teipet fast til antrekkene de viser fram.

Eieren av en klesbutikk i Gaza by har gjort et særegent navnevalg, og kalt butikken sin for ”Hitler 2”. Butikkeieren vil ikke la seg intervjue foran kamera. I butikken har han stilt ut maskerte utstillingsdukker væpnet med kniver i hendene.

Unge kunder i butikken sier til Reuters at de er tiltrukket av den fordi den utgjør et symbol på deres solidaritet med ”den pågående intifadaen”, altså bølgen av knivangrep og annen terror utført av palestinere mot jødiske israelere.

– Dette er en måte å vise støtte til folket vårt på Vestbredden, det å bruke kniver, masker og skjerf. Dette er en fin måte å tiltrekke folk på, det er fint og unikt, sier en 19 år gammel kunde om Hitler-butikkens utstilling.

– Jeg så reklame for butikken på Facebook, og ville komme innom fordi knivene, maskene og skjerfene er nå symboler for al-Aqsa-intifadaen. Jeg vil gjerne handle i butikken fordi jeg liker at den støtter folket vårt i Jerusalem og på Vestbredden, sier en 20-åring.

Butikken skal ha blitt godt kjent i Gaza takket være markedsføring på Facebook, der særlig bilder av de væpnede utstillingsdukkene er i sirkulasjon.

En annen 20-åring roser butikken spesielt for navnevalget.

– Butikken heter Hitler, og jeg liker ham fordi han var den mest antijødiske personen. De har gjort urett mot oss, de tok våre rettigheter i dette landet og etterlot oss uten noen ting. Nå er det bedre for oss å gå og dø, vi lever som de døde. Jeg liker klærne og navnet, det er fantastisk, sier han.

Se video fra butikken i nettutgaven av Jerusalem Post.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart