Benjamin Netanyahu og Matthew Hancock i felles pressekonferanse onsdag 17. februar. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu og Matthew Hancock i felles pressekonferanse onsdag 17. februar. (Foto: GPO)

Storbritannia med ny lov mot Israel-boikott

Den britiske regjeringen vil forby offentlige institusjoner og lokale myndigheter å boikotte Israel.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Lovforslaget fra regjeringen ble lagt fram onsdag, ifølge Times of Israel. Dersom den nye loven blir vedtatt i Parlamentet, innebærer det at alle former for boikottaksjoner mot andre land fra sentrale og lokale myndigheter, eller noen annen del av offentlig sektor, blir forbudt. Unntaket er bare tilfeller der regjeringen allerede har vedtatt å iverksette sanksjoner, embargo eller restriksjoner.

– Kommunale boikotter undergraver gode samfunnsrelasjoner, forgifter og polariserer debatten, svekker integrering og driver fram antisemittisme, sa regjeringens talsmann Matthew Hancock i en pressemelding som ble sendt ut onsdag morgen.

– Lokalt innførte boikotter kan sette integreringen tilbake og i tillegg bli til hinder for britisk eksportindustri og skade internasjonale relasjoner, fortsatte han.

I den samme pressemeldingen opplyste han også at Storbritannia vil velge å følge EUs nye direktiv om krav til merking av israelske produkter fra Vestbredden, Golan-høydene og Øst-Jerusalem.

– Regjeringen støtter klar og tydelig merking av bosetterprodukter, for å sikre at forbrukere kan ta et informert valg før de handler, sa Hancock.

 

– Vil kunne stanse universitetsboikott

Lederen for Den europeisk-jødiske kongress, Moshe Kantor, roser den britiske regjeringen for lovforslaget, som han mener viser at Storbritannia er bestemt på å kjempe både i ord og handling mot forsøk på å boikotte Israel.

– Loven vil gi myndighetene anledning til å saksøke universiteter, lokale myndigheter, råd og studentforeninger som støtter BDS-bevegelsen (boikott, sanksjoner og tilbaketrekning av investeringer fra Israel), sier Kantor.

Regjeringens lovforslag er blitt sterkt kritisert av venstresiden i politikken og pro-palestinske aktivister.

 

Netanyahu roser initiativet

Hancock var på besøk i Israel den samme dagen som lovforslaget ble kjent. I en felles pressekonferanse med Hancock og Netanyahu roste den israelske statsministeren det britiske initiativet.

– Jeg vil rose den britiske regjeringen for å nekte å diskriminere Israel og israelere, og for å stå opp for det eneste sanne demokratiet i Midtøsten, sa Benjamin Netanyahu, og trakk paralleller fra antisemittismens historie til dagens boikottbevegelse mot Israel.

– Den moderne antisemittismen angriper ikke bare individuelle jøder, men den angriper jødene kollektivt. De løgnaktige skjellsordene som gjennom århundrer ble slengt mot det jødiske folket, slenges nå mot den jødiske staten, sa Netanyahu.

I pressekonferansen sa Matthew Hancock til Netanyahu at den britiske regjeringen går inn for tiltaket ”fordi vi tror på åpen og fri handel og mener at diskriminering ikke er akseptabelt og må stås imot”.

 

Boikott ulovlig også i Norge

Også i Norge er det ulovlig for lokale myndigheter og offentlige institusjoner å boikotte Israel. Da flertallet i Sør-Trøndelag fylkeskommune ville boikotte Israel i 2005, slo Utenriksdepartementet fast at slike lokale boikottaksjoner “er i strid med folkeretten, norsk lov, EØS-avtalen og WTO-avtalen”. Dermed ble initiativet punktert.

Det samme gjelder for Frankrike. En fransk ordfører fra et kommunistisk parti erklærte i oktober 2002 at han ville innføre boikott av israelske varer i sin kommune. Ordføreren ble innklaget for retten, først frikjent, men siden bøtlagt i en høyere fransk rettsinstans for diskriminering på nasjonal, rasemessig eller religiøst grunnlag.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart