Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Et lysglimt på palestinsk tv

Palestinske tv-seere fikk en pause fra den vanlige hatindoktrineringen 14. mars. (Illustrasjonssfoto: Flash.pro / Flickr.com / CC)
Palestinske tv-seere fikk en pause fra den vanlige hatindoktrineringen 14. mars. (Illustrasjonssfoto: Flash.pro / Flickr.com / CC)
For en sjelden gangs skyld intervjuet PA TV en palestiner som tok avstand fra jødehat.

14. mars sendte de palestinske selvstyremyndighetenes egen tv-kanal PA TV et kulturprogram som bød på sjelden kost til denne kanalen å være: En palestinsk forfatter benyttet anledningen til å ta avstand fra jødehat da han ble intervjuet. Ingen kan forlange at noen skal hate jøder bare fordi de er jøder, var budskapet hans.

– Hvorfor er det slik, i den nåværende situasjonen, at jeg får høre at jeg må hate jøder fordi de er jøder? Nei! sier forfatteren Ounallah Abu Safieh i intervjuet, ifølge Palestinian Media Watch.

Temaet for intervjuet er Abu Safiehs nye bok, en roman som handler om en muslimsk mann i Gaza som gifter seg med en jødisk kvinne. Programlederen bemerker at noe slikt ville blitt ansett som uhørt, og Abu Safieh svarer med å argumentere både religiøst og historisk for at muslimer, kristne og jøder burde kunne leve i fred. Det religiøse argumentet han bruker er at alle de tre religionene sier at Gud er en, og at han mener Gud er opphavet til all religion. Det historiske argumentet er at det finnes eksempler fra fortiden på at jøder, kristne og muslimer har levd i sameksistens og at muslimske ledere til og med har hatt jødiske rådgivere.

– Saladins lege var en jøde. I det muslimske kongeriket Spania var kongenes og herskernes rådgivere jøder, og de som hadde ansvaret for skattevesenet, økonomien og informasjonen også, sier forfatteren.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart