Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Lars Nordgård feires som MIFF-medlem nr ti tusen. Her er han avbildet under MIFFs europeiske Israel-konferanse, (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Lars Nordgård. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Møt MIFF-medlem nr ti tusen

Lars Nordgård (27) fra Horten meldte seg inn i MIFF for å være med og stå opp for Israel i en tid med skjev mediedekning og gryende antisemittisme i Europa. Overraskelsen var stor og gledelig da han ble kåret til medlem nr ti tusen.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Da MIFF ved utgangen av februar nærmet seg ti tusen medlemmer, utlyste vi en konkurranse der alle som meldte seg inn i perioden 1. til 15. mars ville få være med i trekningen om å bli kåret til medlem nr ti tusen. 4. mars 2016 passerte MIFF målet om ti tusen medlemmer. Da konkurranseperioden var over, ble 27 år gamle Lars Nordgård fra Horten trukket ut som vinner. Premien var et reisegavekort på ti tusen kroner fra Israel-spesialisten Sabra Fokus Reiser og tilbud om gratis deltakelse for to på MIFFs europeiske Israel-konferanse 15.-17. april.

 

Reagerte på skjevt nyhetsbilde

Nordgård forteller at han har bodd i utlandet de siste fire årene som student, nærmere bestemt i USA, Frankrike, Russland og Polen. Etter å ha fullført en mastergrad i regnskap og finans samt en MBA og bachelorgrad i jus og ledelse, flyttet han hjem til Norge sommeren 2015. I dag bor han i Asker og jobber som finansiell rådgiver. På fritiden trener han karate og leser om ting han aldri hadde nok tid til å lese om som student, som for eksempel språk og historie, forteller han.

– Hvordan ble du interessert i Israel?

– Helt siden ungdomstiden har jeg vært interessert i å lære mer om andre kulturer, historie og politikk. Jeg valgte derfor å studere i utlandet så jeg kunne kombinere muligheten til å få formell kompetanse innen økonomi samtidig som jeg utvidet min horisont på andre områder. Som student fulgte jeg nyhetsbildet tett og forsto raskt at konflikten mellom israelerne og araberne ikke ble dekket på en nøytral og fullstendig måte av mediene. Jeg ble særlig frustrert over at årsakene til at israelerne måtte handle som de gjorde i konflikten ikke ble kommunisert. Jeg bestemte meg for å lære enda mer om konflikten, og jeg har siden den gang lest flere bøker og tatt online-kurs i Midtøstens historie, sier Nordgård.

 

Ville bidra til å gjøre en forskjell

– Hvordan oppdaget du MIFFs arbeid?

– Da jeg kom hjem til Norge fra studiene, hadde jeg bestemt meg for å prøve og bidra til å gjøre en positiv forskjell i samfunnet. Jeg søkte derfor i Google for å finne ut hvordan jeg kunne bidra til å støtte Israels sak, og MIFF viste seg å være organisasjonen i Norge som støtter Israel.

– Hva var det som fikk deg til å melde deg inn i organisasjonen?

– Det virker som om det er en trend i Norge og ellers i Europa med økende motstand mot Israel og antisemittiske holdninger, noe jeg tror kan skyldes en skjev mediedekning av konflikten og endrede demografiske forhold i Europa. Basert på hva jeg har opplevd, virker det som om antisemittiske holdninger er akseptert i store muslimske miljøer, og jeg mener det er nødvendig at disse holdningene møter motstand i den offentlige debatten og aldri får mulighet til å blomstre igjen. Edmund Burke sa en gang at ”the only thing necessary for the triumph of evil, is for good men to do nothing”. Kort fortalt så er Israels og jødenes situasjon i Europa svært prekær, og jeg mener at vi ikke bare kan stå og se på.

 

Planlegger Israel-tur

– Hvordan reagerte du på nyheten om at du hadde blitt kåret til medlem nr ti tusen?

– Jeg ble utrolig overrasket og glad, og jeg begynte umiddelbart å undersøke hvilke muligheter som fantes med gavekortet. Jeg spiller aldri på pengespill eller lignende, så jeg syntes det var helt utrolig at jeg hadde vunnet noe.

– Har du lagt planer for bruken av reisegavekortet du har vunnet?

– Jeg har ikke lagt noen konkrete planer ennå, men målet er å reise til Israel enten i påske- eller sommerferien i 2017.

Vi gratulerer den heldige vinneren og ønsker lykke til med reiseplanene!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart