Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hver tredje jøde vurderer å forlate Storbritannia på grunn av jødehat

Mange jøder i Storbritannia vurderer å forlate landet på grunn av antisemittisme. (Foto: Dave Collier/Flickr)
Mange jøder i Storbritannia vurderer å forlate landet på grunn av antisemittisme. (Foto: Dave Collier/Flickr)
Britiske jøder er bekymret for islamistisk antisemittisme. Mange vurderer å flytte.

En av tre britiske jøder har i løpet av de to siste årene vurdert å forlate Storbritannia på grunn av antisemittisme. Det kommer fram i en rapport fra vaktbikkja Campaign Against Antisemitism. De har siden 2015 intervjuet over 10.000 britiske jøder.

37 prosent av de spurte i undersøkelsen sier de i offentligheten har skjult tegn og symboler som kan avsløre at de er jøder. Bare 59 prosent svarer at de føler seg velkomne i Storbritannia. 17 prosent svarer at de føler seg uvelkomne i landet.

Undersøkelsen avslører også at de britiske jødene har liten tiltro til at myndighetene vil straffe dem som utfører antisemittisk hatkriminalitet. Bare 39 prosent av de spurte tror slik kriminalitet vil bli straffet, skriver den israelske avisen Jerusalem Post.

Mange mener at fiendtlighetene mot jøder har økt etter at den venstreradikale Jeremy Corbyn ble valgt til leder av det britiske arbeiderpartiet i 2015. Hele 80 prosent av de spurte i undersøkelsen mener at Arbeiderpartiet huser antisemitter.

Corbyn er en stor kritiker av Israel og har tidligere omtalt terrorgruppene Hamas og Hizbollah som venner. Det har han i ettertid beklaget. Likevel mener flere jødiske grupper i Storbritannia at Corbyn har bidratt til å hvitvaske antisemittisme og latt den vokse blant dem som ble med i Arbeiderpartiet på grunn av hans synspynkter.

Islamistisk antisemittisme blir ifølge undersøkelsen sett på som den største trusselen. Mange er også bekymret over at myndighetene ikke klarer å forhindre de økende angrepene på jøder. I første halvår av 2017 er det registrert 767 antisemittiske angrep. Det er det høyeste antallet som er registrert siden målingene startet i 1984.

Tidligere undersøkelser viser at 82 prosent av britiske jøder mener medias skjeve dekning av Israel driver fram forfølgelse av jøder i Storbritannia.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart