Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Benjamin Netanyahu i et tidligere møte med Storbritannias statsminister Theresa May. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
Benjamin Netanyahu i et tidligere møte med Storbritannias statsminister Theresa May. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Støtten til Israel sterkere enn på lenge

Støtten til boikott stuper blant unge, viser meningsmåling fra Storbritannia.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israels statsminister Benjamin Netanyahu flyr denne uken til London for å markere hundreårsdagen for Balfour-erklæringen. Han blir ønsket velkommen av positive meningsmålingstall, publisert av den pro-israelske uavhengige tankesmien BICOM. Undersøkelsen blant et representativt utvalg på to tusen voksne briter er gjennomført av selskapet Populus.

21 prosent sier de har varme følelser overfor Israel, det høyeste resultatet siden 2010. 50 prosent sier de har et negativt inntrykk av Israel, og 30 prosent er nøytrale.

45 prosent av unge mellom 18 og 24 år sier de er imot boikott av Israel. Dette er en økning på 17 prosentpoeng de siste to årene. Bare 11 prosent av alle deltakerne sier de støtter boikott av Israel. 48 prosent tar avstand fra boikott «og finner det vanskelig å forstå hvordan andre kan støtte boikott når man tenker på alt annet som foregår i verden».

49 prosent ser på Israel som den viktigste allierte i Midtøsten i kampen mot terror. Bare 18 prosent var uenig.

46 prosent mener det er et uttrykk for antisemittisme å hate Israel og stille spørsmål ved landets rett til å eksistere.

Se resultatene fra meningsmålingen her.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart