Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Flyselskap får lov til å diskriminere israelere

En tysk domstol har avgjort at Kuwait Airlines skal få lov til å diskriminere israelske borgere. (Foto: Peter Russell/Flickr)
En tysk domstol har avgjort at Kuwait Airlines skal få lov til å diskriminere israelske borgere. (Foto: Peter Russell/Flickr)
En tysk domstol har besluttet at israelske borgere kan diskrimineres.

En tysk domstol har avgjort at Kuwaits nasjonale flyselskap, Kuwait Airlines, skal få lov til å diskriminere israelske statsborgere. Årsaken er at Kuwait boikotter Israel og at flyselskapet dermed risikerer rettslige konsekvenser hvis de transporterer israelske borgere, skriver avisen Times of Israel.

Avgjørelsen fra den tyske domstolen har skapt sjokk og vantro. Tysklands sentralråd for jøder fordømmer avgjørelsen og sier det er «uutholdelig at et utenlandsk selskap, med antisemittiske lover, får lov til å operere i Tyskland».

Også ordføreren i den tyske storbyen Frankfurt fordømmer avgjørelsen.

– Et flyselskap som praktiserer diskriminering og antisemittisme ved å nekte å israelske passasjerer å fly med dem, bør ikke få lov til å lette eller lande her i Frankfurt, sier byens ordfører Uwe Becker.

Borgermester Uwe Becker i Frankfurt var den som foreslo den nye loven. (Foto: Frankfurt kommune)
Ordfører Uwe Becker i Frankfurt reagerer kraftig på rettens avgjørelse. (Foto: Frankfurt kommune)

En israelsk statsborger, som studerer i Tyskland, saksøkte Kuwait Airlines etter at de kansellerte hans billett fra Frankfurt til Bangkok, med mellomlanding i Kuwait. Kanselleringen skjedde bare noen dager før avreise, etter at det ble oppdaget at han hadde israelsk pass. Flyselskapet tilbydde ham billetter med et annet flyselskap, men israeleren nektet og gikk til sak.

Men den tyske domstolen avviste søksmålet, fordi de mener tyske lover mot diskriminering gjelder rase, etnisitet og religion, men ikke nasjonalitet. Den israelske studentens advokat kaller avgjørelsen «dypt sjokkerende».

– Dette er en pinlig avgjørelse for demokratiet og for Tyskland. Vi kan ikke tillate at avgjørelsen blir stående, sier advokat Nathan Gelbart.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart