Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Advarer mot å gå med kippa i tyske byer

I Sverige avstår så mange som 49 prosent av jødene fra å bruke det religiøse hodeplagget kippah, for å ikke avsløre seg selv som jøde. (Illustrasjon: Emily Orpin, flickr.com)
Jøder i Tyskland blir anbefalt å droppe kippaen for å unngå å bli identifisert som jøder. (Illustrasjon: Emily Orpin, flickr.com)
Tysklands øverste jødiske leder fraråder jøder å gå med kippa i byer.

Tysklands øverste jødiske leder sier han fraråder jøder å gå med det jødiske hodeplagget kippa i tyske storbyer. Advarselen kommer etter at to menn med kippa ble angrepet i Tyskland i forrige uke, skriver Times of Israel.

En 19 år gammel syrisk asylsøker er mistenkt for det antisemittiske angrepet, som har ført til bekymring for økende antisemittisme i Tyskland.

Josef Schuster, som leder det sentrale råd for jøder i Tyskland, sier til den tyske radiokanalen Radioeins at det i prinsippet er riktig å gå med kippa, men at han advarer «mot å åpenlyst vise seg med kippa i tyske storbyer, og heller bruke en baseball-cap eller andre ting til å dekke hodet med».

For tre år siden foreslo Schuster at jøder ikke burde gå med kippa i områder hvor det bor mange muslimer. Samtidig understreket han at det er økende antisemittisme også blant mange ikke-innvandrere i Tyskland.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart