Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ervin Kohn vil anmelde rapper etter grov jødehets under festival i Oslo

Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske Trossamfund, sier han vil anmelde musikeren mandag. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske Trossamfund, sier han vil anmelde musikeren mandag. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Musikeren Kaveh ropte «føkk jøder» fra scenen.

Flere fikk maten i vrangstrupen da rapperen Kaveh Kholardi ropte «føkk jøder» fra scenen under en konsert på gatematfestivalen i Oslo fredag kveld.

Hele seansen begynte med at Kaveh spurte publikum om det var noen muslimer til stede, hvor han fulgte opp med å ønske dem eid mubarak. Så spurte musikeren om noen var kristne, før han spurte om noen var jøder. Etter en liten pause fulgte han opp med å si «føkk jøder». Etter nok en pause la han til «neida, bare kødda», skriver avisen Verdens Gang.

Flere av dem som var til stede på festivalen ble sjokkert over utspillet.

– Det ødela stemningen. Det var flere som gispet, og noen lo usikkert. Vi trodde ikke det vi hørte. Det virket som han trakk seg litt på det, da han så hvordan folk reagerte, og mumlet noe om at han bare kødda, men det virket ikke som det var så oppriktig, sier Leif Eric Fredheim til avisen.

Musikeren publiserte lørdag et innlegg på Facebook hvor han mener utspillet er tatt ut av kontekst. Han avviser at han er rasist eller har noe imot jøder.

«Tatt ut av kontekst fremstår dette som feil. Jeg er ikke rasist og jeg er ikke jødehater», skrev Kaveh i innlegget, som senere er blitt slettet fra Facebook.

I innlegget beklager han overfor de yngre barna som var til stede hvis de ble støtt eller følte ubehag, men han beklager ikke overfor jøder. Det får Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske Trossamfund, til å reagere. Han vil i løpet av mandagen anmeldte Kaveh hvis han ikke gir en offentlig beklagelse.

«Det holder ikke å beklage personlig til enkeltpersoner «som har reagert». Enten så forstår han at det han gjorde var dumt, og beklager det offentlig eller så kan han fortsette å forsøke å bortforklare med både kontekst, at han ikke hater jøder eller hvor mange jødiske venner han har. Barna blir ikke støtt. De tar etter sine forbilder. Anmeldelse blir innlevert mandag med mindre Kaveh beklager uttalelsen offentlig», skriver Kohn i innlegget.

Bare noen dager før matfestivalen, den 10. juni, skrev Kaveh på sin egen Twitter-profil at «fuckings jøder er så korrupte». Meldingen ligger ute enda.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart