Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske Trossamfund, sier han vil anmelde musikeren mandag. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske Trossamfund, sier han vil anmelde musikeren mandag. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Ervin Kohn vil anmelde rapper etter grov jødehets under festival i Oslo

Musikeren Kaveh ropte «føkk jøder» fra scenen.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Flere fikk maten i vrangstrupen da rapperen Kaveh Kholardi ropte «føkk jøder» fra scenen under en konsert på gatematfestivalen i Oslo fredag kveld.

Hele seansen begynte med at Kaveh spurte publikum om det var noen muslimer til stede, hvor han fulgte opp med å ønske dem eid mubarak. Så spurte musikeren om noen var kristne, før han spurte om noen var jøder. Etter en liten pause fulgte han opp med å si «føkk jøder». Etter nok en pause la han til «neida, bare kødda», skriver avisen Verdens Gang.

Flere av dem som var til stede på festivalen ble sjokkert over utspillet.

– Det ødela stemningen. Det var flere som gispet, og noen lo usikkert. Vi trodde ikke det vi hørte. Det virket som han trakk seg litt på det, da han så hvordan folk reagerte, og mumlet noe om at han bare kødda, men det virket ikke som det var så oppriktig, sier Leif Eric Fredheim til avisen.

Musikeren publiserte lørdag et innlegg på Facebook hvor han mener utspillet er tatt ut av kontekst. Han avviser at han er rasist eller har noe imot jøder.

«Tatt ut av kontekst fremstår dette som feil. Jeg er ikke rasist og jeg er ikke jødehater», skrev Kaveh i innlegget, som senere er blitt slettet fra Facebook.

I innlegget beklager han overfor de yngre barna som var til stede hvis de ble støtt eller følte ubehag, men han beklager ikke overfor jøder. Det får Ervin Kohn, forstander i Det mosaiske Trossamfund, til å reagere. Han vil i løpet av mandagen anmeldte Kaveh hvis han ikke gir en offentlig beklagelse.

«Det holder ikke å beklage personlig til enkeltpersoner «som har reagert». Enten så forstår han at det han gjorde var dumt, og beklager det offentlig eller så kan han fortsette å forsøke å bortforklare med både kontekst, at han ikke hater jøder eller hvor mange jødiske venner han har. Barna blir ikke støtt. De tar etter sine forbilder. Anmeldelse blir innlevert mandag med mindre Kaveh beklager uttalelsen offentlig», skriver Kohn i innlegget.

Bare noen dager før matfestivalen, den 10. juni, skrev Kaveh på sin egen Twitter-profil at «fuckings jøder er så korrupte». Meldingen ligger ute enda.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart