Utsnitt fra forsiden til årsrapporten fra Verfassungsschutz Berlin.
Utsnitt fra forsiden til årsrapporten fra Verfassungsschutz Berlin.

PST i Berlin plasserer Israel-boikott under riktig overskrift: Antisemittisme

- Deler av BDS-bevegelsen stiller spørsmål ved Israels eksistens og ser på hele statsdannelsen som rasistisk, skriver Verfassungsschutz Berlin.

Verfassungsschutz er «Tysklands føderale og statlige sikkerhetstjenester for innenriks politisk overvåkning». Mange av deres oppgaver blir i Norge utført av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

I august publiserte Berlin-avdelingen av Verfassungsschutz sin årsrapport for 2017. Her blir antisemittisme i den tyske hovedstaden drøftet i et omfattende kapittel på 19 sider. Allerede på første side (side 178 i rapporten) blir BDS-kampanjen mot Israel nevnt som eksempel på jødehat.

– BDS står for boikott, tilbaketrekning av investeringer [divestment] og sanksjoner, og søker en kulturell, økonomisk og politisk isolasjon av Israel, forklarer Verfassungsschutz.

– Med sitt krav om en uinnskrenket returrett for palestinerne og sammenligning av Israel med det sør-afrikanske apartheid-regimet, stiller deler av BDS spørsmål ved eksistensretten til Israel og stempler hele Israel som rasistisk, skriver sikkerhetstjenesten.

– Å stemple Israel som «apartheidstat» eller å sammenligne Israel med nazi-Tyskland er bare to eksempler på antisemittiske argumentasjonsmønster, skriver Verfassungsschutz i sin konklusjon.

Sikkerhetstjenesten skilder antisemittisme som finnes både blant islamister, venstre- og høyreekstreme i den tyske hovedstaden. De skriver at det er en gråsone mellom legitim kritikk av Israels politikk og antisionistisk antisemittisme, men slår fast at verbale angrep mot staten Israel som et kollektiv av jøder kan være antisemittisme.

– I kjernen av den antisemittiske agendaen til islamistene er uten unntak delegitimering av Israels rett til å eksistere. Alle islamistiske grupper oppmuntrer til bruk av vold mot Israel og israelere og kjemper for utryddelse av den jødiske staten, skriver Verfassungsschutz Berlin.

Sikkerhetstjenesten opplyser at det er registrert oppmuntring til voldelig jihad mot jøder i Israel og jøder i resten av verden i salafist-moskéer i Berlin.

– Antisemittisme eksisterer på den tyske venstresiden i mange former, og den vil ofte være kamuflert av det de selv betegner som antisionisme, skriver Verfassungsschutz Berlin. En venstreekstrem gruppe som kaller seg Jugendwiderstand Berlin demonstrerte mot USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad sammen med Hamas og Hizbollah.

– Antisemittisme er ikke bare et angrep mot jødiske kvinner og menn eller staten Israel, men et angrep mot hele den frie demokratiske grunnordning og dens verdier, avslutter Verfassungsschutz Berlin.

I desember 2016 vedtok landsmøtet i Det kristendemokratiske partiet i Tyskland (CDU) en resolusjon imot boikottbevegelsen mot Israel.

– De som i dag under banneret til BDS-bevegelsen oppfordrer til boikott av israelske varer og tjenester, snakker det samme språket som dem som en gang oppfordret til boikott av jøder. Det er ikke noe annet en grov antisemittisme, erklærte CDU.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart